Eyimofe - ONLINE

Online

zondag 8 november

21:15 - 23:11 CAMERA ONLINE

Eyimofe (This is My Desire) speelt in Lagos, Nigeria, en volgt de verhalen van Mofe, werkzaam als technicus in een fabriek en kapster Rosa, die beiden op zoek zijn naar een beter leven in het buitenland. Ze moeten beiden het hoofd bieden aan dagelijkse tegenslagen die hun migratie-dromen bedreigen. Mofe wil naar Spanje emigreren, Rosa zorgt voor haar zwangere jongere zusje en wil hen naar Italië zien te krijgen. Een paspoort, foto’s en een visum vormen terugkerende elementen. Willen de hoofdpersonen werkelijk hun familie, cultuur en gewoontes achterlaten, of verlangen ze gewoon naar een verbetering van hun positie thuis?
Deze film is onderdeel van een bijzonder Afrika-programma dat gepresenteerd wordt in samenwerking met het African Studies Centre (Universiteit Leiden) in het kader van Africa 2020, een jaar vol activiteiten om de 60ste verjaardag van de onafhankelijkheid van 17 Afrikaanse landen te vieren. Er worden 4 recente speelfilms van Afrikaanse filmmakers vertoond, afkomstig uit een van de landen die in 1960 onafhankelijk werden. Na afloop van de film zal er een Q & A sessie zijn in het bijzijn van een deskundige gelieerd aan het African Studies Centre.Tijdens de inloop van de film speelt de bekende Layba Diawara de kora.
Online ticket
€ 8.5
Cinevilleticket
€ 0

Regisseur
Arie ESIRI, Chuko ESIRI

Cast
Jude AKUWUDIKE, Tomiwa EDUN, Temi AMI-WILLIAMS

Gesproken taal
Engels

Ondertiteling
Engels

Programma onderdeel
Africa 2020

Duur
116 minuten

Andere mensen die naar Eyimofe - ONLINE gaan, gaan ook naar:
Eyimofe
Eyimofe

Eyimofe (This is My Desire) speelt in Lagos, Nigeria en volgt de verhalen van Mofe, werkzaam als technicus in een fabriek en kapster Rosa, die beiden op zoek zijn naar een beter leven in het buitenland. Tegenslag en het lot komen tussenbeide terwijl twee mensen een beter leven voor hun familie proberen te vinden.

zondag 8 november
13:45 - 15:41 Kijkhuis 1
Meer info Meer info
Frontières
Frontières

Adjara, een Senegalese zakenvrouw, raakt tijdens een busreis bevriend met drie andere vrouwen uit verschillende landen. Hun reis voert hen van Dakar, via Mali, Burkina Faso en Benin naar Lagos (Nigeria). Op papier een alledaagse busroute, maar onderweg moeten de vrouwen het hoofd bieden aan allerlei gevaren.

zondag 8 november
12:30 - 14:00 Kijkhuis 2
Meer info Meer info
Nafi's Father
Nafi's Father

Tierno, de imam van een klein stadje in Noord-Senegal, wil voorkomen dat zijn dochter Nafi met haar neef Tokara trouwt. Hierdoor ontstaat er een conflict tussen Tierno en zijn oudere broer, die hoopt tot burgemeester gekozen te worden. Er ontspint zich een bittere strijd over traditie, vooruitgang en de ware aard van de islam.     

zondag 8 november
11:15 - 13:02 Kijkhuis 1
Meer info Meer info

Bekijk de winnaar!


PublieksprijsPublieksprijs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Inschrijven Inschrijven