31 okt - 10 nov 2019

zondag 11 november

19:30 - 21:03 Trianon 1

Het is onmogelijk om niet te houden van de dertienjarige Kayla (een fantastische rol van nieuwkomer Elsie Fisher). Thuis maakt ze inspirerende Youtube-videos, maar verder is ze vooral een onzekere puber die nog één week moet overleven van een op z’n zachtst gezegd moeizaam schooljaar. Komiek Bo Burham vangt in zijn indrukwekkende regiedebuut de tijdsgeest en het jong zijn zó goed dat het lijkt alsof zijn script rechtstreeks uit tienerdagboeken gehaald is. Komisch, authentiek en (pijnlijk) herkenbaar voor iedereen die jong is geweest, Eighth Grade is een film om van te houden en was terecht één van de filmhits van dit jaar. We zijn trots dat de film op het LIFF voor het eerst in Nederland te zien zal zijn.

Normaal ticket
€ 9
Cinevilleticket
€ 0

Regisseur
Bo BURNHAM

Gesproken taal
Engels

Ondertiteling
Geen ondertiteling

Festivalroute
Citytripper, All-Inclusive LIFF-Cruise

Programma onderdeel
American Indie Competition

Duur
93 minuten

Deze film draait ook op

 • zondag
  4 november
  19:15
  Trianon 1
  Tickets
 • dinsdag
  6 november
  11:45
  Trianon 1
  Tickets
 • vrijdag
  9 november
  21:45
  Trianon 1
  Tickets
Andere mensen die naar Eighth Grade gaan, gaan ook naar:

Halla is een vrouw met een missie: in haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie en is bereid alles te riskeren om haar geliefde IJslandse hooglanden te beschermen, tot een weeskind haar leven op zijn kop zet. Deze slimme feel-good viel in de prijzen in Cannes.

zondag 4 november
21:30 - 23:11 Kijkhuis 2
Meer info & tickets

Elk shot is een meesterwerk in dit sfeervolle drama dat zich afspeelt in een verdeeld Europa. Zula en Wiktor beleven een hevige romance maar worden zowel door politieke omstandigheden dwarsgezeten als door zichzelf. Na Ida weer een beeldschone film van Paweł Pawlikowski.

zaterdag 10 november
14:00 - 15:28 Trianon 1
Meer info & tickets

Wie Our Little Sister en Like Father, Like Son op eerdere edities van het LIFF heeft gezien, wil deze film niet missen. Wie weet dat Shoplifters de Gouden Palm in Cannes heeft gewonnen, ook niet. Voor de rest, neem het maar van ons aan: dit prachtige familiedrama is een van de beste films van het jaar.

zaterdag 10 november
18:45 - 20:46 Kijkhuis 2
Meer info & tickets