2 - 11 nov 2018

Beatles Night: Imagine + Yellow Submarine

woensdag 7 november

19:30 - 22:40 Trianon 1

Beatle-fans opgelet! Yellow Submarine bestaat 50 jaar en Imagine is compleet geremasterd met 15 minuten aan exclusief bonusmateriaal. LIFF toont beide films op het grote doek tijdens de Beatles Night.


 


Imagine is een collage van kleur, geluid, dromen en realiteit. Geproduceerd en geregisseerd door John Lennon en Yoko Ono, die met gasten als George Harrison, Fred Astaire en Andy Warhol, een wereld creëren die qua verbeelding zo rijk en ontroerend is als de muziek die het begeleidt. Imagine is speciaal voor deze heruitgave frame voor frame opgepoetst en geremasterd en heeft voor de bioscoop geoptimaliseerd geluid gekregen. Daarnaast heeft de film alleen in deze uitgave 15 minuten aan exclusief bonusmateriaal. Ook dit is opnieuw gemixt, waardoor je het gevoel krijgt dat je je in de studio bevindt en door John wordt toegezongen.


 


Yellow Submarine is een bijzonder kleurrijke film met een geweldige soundtrack. Deze psychedelische animatie-mijlpaal van The Fab Four moet je absoluut een keer op het grote doek gezien hebben. Het verhaal is al even extravagant als de beelden: Pepperland was een paradijs totdat de Blue Meanies de muziek wegnamen en de mensen versteenden. Een kapitein weet te ontsnappen in een gele onderzeeër, waarmee de voorouders naar Pepperland kwamen. Hij belandt in Liverpool waar Ringo, George, John en Paul met hem meegaan.

Normaal ticket
€ 12,5
Cinevilleticket
€ 0

Gesproken taal
Engels

Ondertiteling
Geen ondertiteling

Festivalroute
Roadie

Programma onderdeel
Specials

Duur
0 minuten

Andere mensen die naar Beatles Night: Imagine + Yellow Submarine gaan, gaan ook naar:

Is het een clubavond? Een minifestival? We weten het zelf ook niet. Hoe dan ook: veel funk, soul, afro, jazz, hiphop, rock, reggae en ska en veel gezelligheid. Met TenTemPiès (Chili), Destructive Penguins, Animals of the Forest, Get The Funk Outta My Kitchen, Muji Roux en Strik & Strak’s Silent Disco.

zaterdag 10 november
20:15 - 02:15 Scheltema
Meer info & tickets

Het is alweer 30(!) jaar geleden dat de inmiddels legendarische anime Akira in de bioscopen verscheen en een generatie sciencefiction-liefhebbers beïnvloedde, onder wie de Londense producer en rapper GAIKA. Hij bracht een hommage aan Akira door een complete remix van geluid én beeld te maken. Een volledig nieuwe en once in a lifetime ervaring!

dinsdag 6 november
20:00 - 22:00 Gebr. De Nobel
Meer info & tickets

Théo viert zijn achttiende verjaardag alleen bij een rockconcert. Daar ontmoet hij Mag, en ondanks de verschillen tussen de twee ontstaat er al snel een romance. Maar Théo moet aan het einde van de zomer verhuizen, ver weg van een pijnlijk verleden.

donderdag 8 november
11:45 - 13:12 Trianon 2
Meer info & tickets