2 - 11 nov 2018

Beatles Night: Imagine + Yellow Submarine

woensdag 7 november

19:30 - 22:40 Trianon 1

Beatle-fans opgelet! Yellow Submarine bestaat 50 jaar en Imagine is compleet geremasterd met 15 minuten aan exclusief bonusmateriaal. LIFF toont beide films op het grote doek tijdens de Beatles Night.


 


Imagine is een collage van kleur, geluid, dromen en realiteit. Geproduceerd en geregisseerd door John Lennon en Yoko Ono, die met gasten als George Harrison, Fred Astaire en Andy Warhol, een wereld creëren die qua verbeelding zo rijk en ontroerend is als de muziek die het begeleidt. Imagine is speciaal voor deze heruitgave frame voor frame opgepoetst en geremasterd en heeft voor de bioscoop geoptimaliseerd geluid gekregen. Daarnaast heeft de film alleen in deze uitgave 15 minuten aan exclusief bonusmateriaal. Ook dit is opnieuw gemixt, waardoor je het gevoel krijgt dat je je in de studio bevindt en door John wordt toegezongen.


 


Yellow Submarine is een bijzonder kleurrijke film met een geweldige soundtrack. Deze psychedelische animatie-mijlpaal van The Fab Four moet je absoluut een keer op het grote doek gezien hebben. Het verhaal is al even extravagant als de beelden: Pepperland was een paradijs totdat de Blue Meanies de muziek wegnamen en de mensen versteenden. Een kapitein weet te ontsnappen in een gele onderzeeër, waarmee de voorouders naar Pepperland kwamen. Hij belandt in Liverpool waar Ringo, George, John en Paul met hem meegaan.

Normaal ticket
€ 12,5
Cinevilleticket
€ 0

Gesproken taal
Engels

Ondertiteling
Geen ondertiteling

Festivalroute
Roadie

Programma onderdeel
Specials

Duur
0 minuten

Andere mensen die naar Beatles Night: Imagine + Yellow Submarine gaan, gaan ook naar:

Met zijn beste vrienden deelt outsider Turo één grote passie: zijn heavy metal band ‘Impaled Rektum’. Volg de Finse band op hun bizarre reis met een gestolen busje, een lijkkist, schreeuwende metal en heel veel rendieren.

zondag 4 november
14:45 - 16:17 Trianon 3
Meer info & tickets

Alex Ross Perry is terug op het LIFF met Her Smell, een intens portret van de getalenteerde maar zelfdestructieve muzikant Becky Something. Punk in elke zin van het woord, met een fenomenale Elizabeth Moss (The Handmaid’s Tale) in de hoofdrol.

maandag 5 november
14:15 - 16:30 Trianon 3
Meer info & tickets

De jonge journalist Gauthier komt erachter dat hij de buitenechtelijke zoon is van de beroemde Franse chansonnier Guy Jamet. Guy heeft tussen de jaren 60 en 90 met wisselend succes de podia en hitlijsten bestormd en maakt zich nu op voor een tour rondom een ‘best of’-album. Gauthier besluit een documentaire over Guy te maken en met behulp van anekdotes, vintage videoclips en de interacties met fans en collega’s krijgen we een inkijkje in de wondere wereld van Guy Jamet. Regisseur Alex Lutz speelt met verve zelf de rol van de veel oudere Guy in deze mockumentary extraordinaire.

zaterdag 10 november
11:45 - 13:26 Kijkhuis 2
Meer info & tickets