And Then We Danced

zondag 3 november

11:45 - 13:31 Kijkhuis 2

Merab (Levan Gelbakhiani) danst al vanaf jonge leeftijd bij het Nationaal Georgisch Ensemble, met zijn partner Mary. Zijn wereld wordt echter compleet op zijn kop gezet als de zorgeloze Iraki zich bij het gezelschap aansluit, en zich ontpopt als Merab’s grootste rivaal en diepste verlangen, en Merab dwingt om zijn gevoelens voor mannen te rijmen met de onderdrukkende en conservatieve Georgische maatschappij. Ontroerend verhaal over liefde, vooroordelen en de vrijheden en restricties van de taal van dans, op indrukwekkende wijze in beeld gebracht door de Levin Atkin (Certain People). Genomineerd voor de Queer Palm in Cannes en winnaar van de prijs voor beste acteur op de filmfestivals van Sarajevo en Odessa.
 
Normaal ticket
€ 10,5
Cinevilleticket
€ 0

Regisseur
Levan AKIN

Cast
Ana JAVAKISHVILI, Bachi VALISHVILI, Levan GELBAKHIANI

Gesproken taal
Georgisch

Ondertiteling
Nederlands

Programma onderdeel
Panorama

Duur
106 minuten

Deze film draait ook op

 • maandag
  4 november
  17:00
  Kijkhuis 2
  TicketsTickets
 • donderdag
  7 november
  21:30
  Kijkhuis 2
Andere mensen die naar And Then We Danced gaan, gaan ook naar:
Une Colonie
Une Colonie

Debuutfilm A Colony verrast als een oprechte coming-of-age tegen de achtergrond van Canada’s kolonialisme en inheemse cultuur, en viel al in de prijzen in Berlijn en bij de Canadese Oscars.

vrijdag 8 november
16:45 - 18:27 Trianon 3
Meer info & ticketsMeer info & tickets
Knives Out
Knives Out

Een 85-jarige misdaadschrijver wordt na zijn verjaardagsfeestje dood aangetroffen: is het moord of zelfmoord? Twee agenten en een ongewone privédetective (een fantastische Daniel Craig) onderzoeken de zaak in deze hyperintelligente mix van mysterie en humor, waar niks is wat het lijkt en iedereen iets te verbergen heeft…

zondag 10 november
21:30 - 23:40 Trianon 1
Meer info & ticketsMeer info & tickets
The Report
The Report

Senaatslid Daniel Jones (Adam Driver) krijgt de taak om het onderzoek te leiden naar de extreme verhoortechnieken die de CIA toepaste op terreurverdachten na 9/11. Maar de publicatie van zijn ‘Torture Report’ stuit op steeds meer politieke tegenwerking in deze spannende dossierthriller.   

zaterdag 2 november
11:15 - 13:13 Trianon 1
Meer info & ticketsMeer info & tickets

Blijf op de hoogte


NieuwsNieuws

4 redenen waarom je LIFF niet mag missen


4 redenen4 redenen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Inschrijven Inschrijven