2 - 11 nov 2018

American Indie Shorts

zondag 11 november

17:00 - 18:30 Trianon 2

American indie is niet een titel die alleen op speelfilms slaat - veel indieregisseurs van vorige LIFF-competities zijn hun carrière begonnen in het circuit van korte films. Dit programma bevat de meest bejubelde Amerikaanse korte films van het afgelopen jaar, maar geeft ook (nog!) onbekende filmmakers een kans om hun talent te delen met een internationaal publiek.


DON'T BE A HERO
Als man verkleed berooft Lizzy Jo een bank en viert deze rebelse actie tegen haar saaie leven in een bar. Wanneer ze daar de cashière tegenkomt van de zojuist beroofde bank, verloopt haar avond totaal anders dan verwacht.

 

LIKE SALT
Hala, Arabisch-Amerikaanse bokser en Kendrick, Afrikaans-Amerikaanse jazzmuzikant banen een weg door hun leven waarin het begrip afkomst een dagelijkse puzzel is.

 

TWO BALLOONS

Twee stokstaartjes proberen elkaar te ontmoeten, elk in hun eigen luchtschip.

 

SINGER
Een geïsoleerd meisje op de boerderij wil graag zangeres worden, en de televisie is haar gids in deze wens. Als ze op een dag een advertentie voor een auditie ziet, gaat ze op weg naar de grote stad.

 

Normaal ticket
€ 9
Cinevilleticket
€ 0

Gesproken taal
Engels

Ondertiteling
Geen ondertiteling

Programma onderdeel
American Indie Shorts, Shorts

Duur
90 minuten

Andere mensen die naar American Indie Shorts gaan, gaan ook naar:

Een krachtig sociaalkritisch drama tegen de achtergrond van het grimmige IJslandse landschap, waarin de levens van een worstelende IJslandse moeder en een Afrikaanse vluchteling die met haar dochter Canada probeert te bereiken elkaar kruisen na een eerste ontmoeting bij de paspoortcontrole.

woensdag 7 november
14:30 - 16:05 Trianon 3
Meer info & tickets

Twee broers die niet helemaal hetzelfde denken over een geplande misdaad moeten samenwerken om hun erfenis te redden. In deze duistere komedie met heerlijke climax gaat alleen niets zoals gepland. De makers (echte broers) worden al de Australische gebroeders Coen genoemd.

maandag 5 november
19:00 - 20:42 Trianon 2
Meer info & tickets

Oh nee! Voor Niemand Wat Wils crapmeisters Nils en Hans zijn weer (uiteraard met mondkapjes en handschoenen) in hun rariteitenschatkist gedoken om de meest knullige, onsmakelijke, verbluffende, aanstootgevende en ja, hilarische cinematische curiositeiten op te diepen.

vrijdag 9 november
21:15 - 23:15 Kijkhuis 1
Meer info & tickets