2 - 11 nov 2018

American Indie Shorts

zondag 11 november

17:00 - 18:30 Trianon 2

American indie is niet een titel die alleen op speelfilms slaat - veel indieregisseurs van vorige LIFF-competities zijn hun carrière begonnen in het circuit van korte films. Dit programma bevat de meest bejubelde Amerikaanse korte films van het afgelopen jaar, maar geeft ook (nog!) onbekende filmmakers een kans om hun talent te delen met een internationaal publiek.


DON'T BE A HERO
Als man verkleed berooft Lizzy Jo een bank en viert deze rebelse actie tegen haar saaie leven in een bar. Wanneer ze daar de cashière tegenkomt van de zojuist beroofde bank, verloopt haar avond totaal anders dan verwacht.

 

LIKE SALT
Hala, Arabisch-Amerikaanse bokser en Kendrick, Afrikaans-Amerikaanse jazzmuzikant banen een weg door hun leven waarin het begrip afkomst een dagelijkse puzzel is.

 

TWO BALLOONS

Twee stokstaartjes proberen elkaar te ontmoeten, elk in hun eigen luchtschip.

 

SINGER
Een geïsoleerd meisje op de boerderij wil graag zangeres worden, en de televisie is haar gids in deze wens. Als ze op een dag een advertentie voor een auditie ziet, gaat ze op weg naar de grote stad.

 

Normaal ticket
€ 9
Cinevilleticket
€ 0

Gesproken taal
Engels

Ondertiteling
Geen ondertiteling

Programma onderdeel
American Indie Shorts, Shorts

Duur
90 minuten

Andere mensen die naar American Indie Shorts gaan, gaan ook naar:

Joan Castleman (Glenn Close in misschien wel haar beste rol tot nu toe) heroverweegt het leven in de schaduw van haar arrogante, narcistische echtgenoot als ze hem vergezelt op een reis naar Stockholm, waar hij een Nobelprijs voor Literatuur zal ontvangen.

zaterdag 3 november
21:45 - 23:25 Kijkhuis 2
Meer info & tickets

Volg Christian in de gangpaden van een groothandel waar hij als vakkenvuller niet alleen de kneepjes van het vak leert, maar ook gevoelens ontwikkelt voor Marion van de zoetwaren-afdeling. Deze boekverfilming viel onder meer in de prijzen op het filmfestival van Berlijn.

zaterdag 3 november
14:15 - 16:20 Kijkhuis 2
Meer info & tickets

Een vader en dochter leiden een afgelegen maar idyllisch bestaan in de wouden bij Portland, totdat ze gedwongen worden een nieuw thuis te zoeken. Na Winter’s Bone is Debra Granik terug met een indrukwekkend drama.

zaterdag 10 november
16:15 - 18:04 Kijkhuis 2
Meer info & tickets