31 okt - 10 nov 2019

American Indie Shorts

zondag 11 november

17:00 - 18:30 Trianon 2

American indie is niet een titel die alleen op speelfilms slaat - veel indieregisseurs van vorige LIFF-competities zijn hun carrière begonnen in het circuit van korte films. Dit programma bevat de meest bejubelde Amerikaanse korte films van het afgelopen jaar, maar geeft ook (nog!) onbekende filmmakers een kans om hun talent te delen met een internationaal publiek.


DON'T BE A HERO
Als man verkleed berooft Lizzy Jo een bank en viert deze rebelse actie tegen haar saaie leven in een bar. Wanneer ze daar de cashière tegenkomt van de zojuist beroofde bank, verloopt haar avond totaal anders dan verwacht.

 

LIKE SALT
Hala, Arabisch-Amerikaanse bokser en Kendrick, Afrikaans-Amerikaanse jazzmuzikant banen een weg door hun leven waarin het begrip afkomst een dagelijkse puzzel is.

 

TWO BALLOONS

Twee stokstaartjes proberen elkaar te ontmoeten, elk in hun eigen luchtschip.

 

SINGER
Een geïsoleerd meisje op de boerderij wil graag zangeres worden, en de televisie is haar gids in deze wens. Als ze op een dag een advertentie voor een auditie ziet, gaat ze op weg naar de grote stad.

 

Normaal ticket
€ 9
Cinevilleticket
€ 0

Gesproken taal
Engels

Ondertiteling
Geen ondertiteling

Programma onderdeel
American Indie Shorts, Shorts

Duur
90 minuten

Andere mensen die naar American Indie Shorts gaan, gaan ook naar:

Vinterberg does Titanic, maar dan in een onderzeeër. En hij mag dat, want als iemand het woord ‘beklemmend’ eer aan doet is het wel de regisseur van Jagten en Festen. Het water staat je aan de lippen, zowel aan boord als aan land. Met Matthias Schoenaerts, Colin Firth en Léa Seydoux.

zondag 4 november
11:30 - 13:27 Kijkhuis 1
Meer info & tickets

Théo viert zijn achttiende verjaardag alleen bij een rockconcert. Daar ontmoet hij Mag, en ondanks de verschillen tussen de twee ontstaat er al snel een romance. Maar Théo moet aan het einde van de zomer verhuizen, ver weg van een pijnlijk verleden.

vrijdag 9 november
17:15 - 18:42 Trianon 2
Meer info & tickets

Als haar streng conservatieve tante erachter komt dat Cameron (Chloë Grace Moretz) met een meisje heeft gezoend, stuurt ze haar naar een LHBT-bekeringskamp. Deze coming(-out)-of-age film won het prestigieuze Sundance filmfestival.

dinsdag 6 november
19:00 - 20:31 Kijkhuis 1
Meer info & tickets