2 - 11 nov 2018

American Indie Shorts

zondag 11 november

17:00 - 18:30 Trianon 2

American indie is niet een titel die alleen op speelfilms slaat - veel indieregisseurs van vorige LIFF-competities zijn hun carrière begonnen in het circuit van korte films. Dit programma bevat de meest bejubelde Amerikaanse korte films van het afgelopen jaar, maar geeft ook (nog!) onbekende filmmakers een kans om hun talent te delen met een internationaal publiek.


DON'T BE A HERO
Als man verkleed berooft Lizzy Jo een bank en viert deze rebelse actie tegen haar saaie leven in een bar. Wanneer ze daar de cashière tegenkomt van de zojuist beroofde bank, verloopt haar avond totaal anders dan verwacht.

 

LIKE SALT
Hala, Arabisch-Amerikaanse bokser en Kendrick, Afrikaans-Amerikaanse jazzmuzikant banen een weg door hun leven waarin het begrip afkomst een dagelijkse puzzel is.

 

TWO BALLOONS

Twee stokstaartjes proberen elkaar te ontmoeten, elk in hun eigen luchtschip.

 

SINGER
Een geïsoleerd meisje op de boerderij wil graag zangeres worden, en de televisie is haar gids in deze wens. Als ze op een dag een advertentie voor een auditie ziet, gaat ze op weg naar de grote stad.

 

Normaal ticket
€ 9
Cinevilleticket
€ 0

Gesproken taal
Engels

Ondertiteling
Geen ondertiteling

Programma onderdeel
American Indie Shorts, Shorts

Duur
90 minuten

Andere mensen die naar American Indie Shorts gaan, gaan ook naar:

Domme criminelen, ambitieuze plannen, familieproblemen. Mix deze ingrediënten met de soundtrack van Jamie XX en de gelikte stijl van Romain Gavras en je krijgt een telkens verrassende actiefilm die doet denken aan Snatch en Lock, Stock & Two Smoking Barrels.

zaterdag 10 november
16:45 - 18:25 Trianon 2
Meer info & tickets

Rami Malek gaat voor de Oscar en is Freddie Mercury in deze ontroerende feel-good biopic die laat zien hoe de charismatische wereldster zijn muziek, zijn publiek, zijn geliefden (man en vrouw) en zichzelf tot ongekende en ogenschijnlijk onmogelijke hoogtes probeerde te drijven. Ready, Freddie?

zondag 11 november
15:00 - 17:14 Trianon 1
Meer info & tickets

Werken als smokkelaar, drugsdealer én FBI-informant en dat allemaal voor je zeventiende verjaardag. Het overkwam Richard Werche Jr, oftewel ‘White Boy Rick’. Een flitsend, aangrijpend en waargebeurd verhaal met niemand minder dan Matthew ‘alright, alright, alright’ McConaughey.

maandag 5 november
16:00 - 17:51 Trianon 1
Meer info & tickets