31 okt - 10 nov 2019

American Animals

dinsdag 6 november

12:00 - 13:56 Trianon 3

Superdure boeken in een superslecht beveiligde bibliotheek, een krakkemikkige vluchtauto en verveelde (jonge)mannen in waardeloze vermommingen: American Animals heeft alle ingrediënten voor een klassieke kraakfilm. Maar wat gebeurt er als iedereen die aan de heist heeft meegewerkt zijn eigen versie van de gebeurtenissen gaat verzinnen? Wat is er dan waargebeurd en wat is er verhaal? Geflankeerd door een ijzersterke Evan Peters, die, samen met Barry Keoghan en Blake Jenner, nu eens echt goed tot zijn recht komt, kookt Layton zijn mix van drama, komedie en film-die-over-film-gaat op geheel eigen indie-wijze tot een onverwacht ontroerend hoogtepunt, waarbij hij onderweg ook nog tijd heeft om stil te staan bij vragen over criminaliteit in Amerika.

Normaal ticket
€ 9
Cinevilleticket
€ 0

Regisseur
Bart LAYTON

Cast
Evan PETERS, Barry KEOGHAN, Udo KIER

Gesproken taal
Engels

Ondertiteling
Nederlands

Festivalroute
Citytripper, Thrill-seeker

Programma onderdeel
American Indie Competition

Duur
116 minuten

Deze film draait ook op

 • zaterdag
  3 november
  19:00
  Trianon 1
  Tickets
 • donderdag
  8 november
  21:30
  Trianon 1
  Tickets
 • vrijdag
  9 november
  16:15
  Trianon 1
  Tickets
Andere mensen die naar American Animals gaan, gaan ook naar:

Vinterberg does Titanic, maar dan in een onderzeeër. En hij mag dat, want als iemand het woord ‘beklemmend’ eer aan doet is het wel de regisseur van Jagten en Festen. Het water staat je aan de lippen, zowel aan boord als aan land. Met Matthias Schoenaerts, Colin Firth en Léa Seydoux.

zondag 4 november
11:30 - 13:27 Kijkhuis 1
Meer info & tickets

Een man, geboren zonder het vermogen pijn te voelen, gaat op een missie om 100 vijanden te verslaan in deze over-the-top actieknaller die het beste van Bollywood, superheldenfilms en martial arts op geniale en ludieke wijze combineert. Terechte winnaar van Midnight Madness in Toronto.

donderdag 8 november
19:00 - 21:11 Trianon 2
Meer info & tickets

Een zwarte telemarketeer ontdekt een magische sleutel tot zakelijk succes. Maar aangekomen in de bovenste regionen van de bedrijfshiërarchie ontdekt hij bizarre dingen. Een politieke komedie met een hoog WTF gehalte. Michel Gondry met een overdosis zou nog iets minder geks maken. Gelukkig.

zaterdag 10 november
19:00 - 20:45 Trianon 1
Meer info & tickets