31 okt - 10 nov 2019

zaterdag 3 november

19:30 - 21:37 RMO

In de nadagen van het Romeinse rijk, een samenleving op de rand van verval, draagt filosofe Hypatia (Rachel Weisz) in Egypte haar kennis ruimhartig over aan ieder die geïnteresseerd is. Om haar heen woedt een escalerend conflict tussen Grieks-Romeinse polytheïsten en christenen. Hypatia’s jonge slaaf Davus raakt verscheurd tussen zijn geheime liefde voor zijn meesteres en de vrijheid, die hij alleen kan verkrijgen door zich aan te sluiten bij het christendom. Bekijk Agora (2009) tijdens het LIFF tussen de oude Egyptische kunst in het Rijksmuseum van Oudheden, in het kader van de tentoonstelling ‘Goden van Egypte’: een bijzondere belevenis!

Regisseur
Alejandro AMENÁBAR

Gesproken taal
Engels

Ondertiteling
Nederlands

Programma onderdeel
Specials

Duur
127 minuten

Andere mensen die naar Agora gaan, gaan ook naar:

Na het succes van Operation Mekong is Dante Lam terug op het LIFF met nog meer actiespektakel. In Operation Red Sea is een terroristenaanval aanstaande en alleen China’s special forces hebben de dodelijke vaardigheden en precisie om het te kunnen stoppen.

zondag 11 november
21:15 - 23:37 Trianon 2
Meer info & tickets

Aja, een jonge oplichter uit Mumbai, gaat op zoek naar zijn vader die hij nooit gekend heeft in dit bijzondere avontuur. Gebaseerd op de bestseller De Wonderbaarlijke Reizen van de Fakir die Vastzat in een Ikea-kast van Romain Puértolas.

zaterdag 3 november
14:15 - 15:47 Trianon 2
Meer info & tickets

Nu het Wilde Westen in rap tempo onderdeel wordt van de beschaving, zit de wet Butch, Sundance en hun gang op de hielen. De twee besluiten om naar Zuid-Amerika te vluchten, in de hoop zo voor eens en voor altijd aan hun achtervolgers te ontsnappen. Met Robert Redford, wiens allerlaatste film The Old Man and the Gun ook op het LIFF draait.

woensdag 7 november
20:30 - 22:20 Red Carpet Lounge
Meer info & tickets