2 - 11 nov 2018

zaterdag 3 november

19:30 - 21:37 RMO

In de nadagen van het Romeinse rijk, een samenleving op de rand van verval, draagt filosofe Hypatia (Rachel Weisz) in Egypte haar kennis ruimhartig over aan ieder die geïnteresseerd is. Om haar heen woedt een escalerend conflict tussen Grieks-Romeinse polytheïsten en christenen. Hypatia’s jonge slaaf Davus raakt verscheurd tussen zijn geheime liefde voor zijn meesteres en de vrijheid, die hij alleen kan verkrijgen door zich aan te sluiten bij het christendom. Bekijk Agora (2009) tijdens het LIFF tussen de oude Egyptische kunst in het Rijksmuseum van Oudheden, in het kader van de tentoonstelling ‘Goden van Egypte’: een bijzondere belevenis!

Regisseur
Alejandro AMENÁBAR

Gesproken taal
Engels

Ondertiteling
Nederlands

Programma onderdeel
Specials

Duur
127 minuten

Andere mensen die naar Agora gaan, gaan ook naar:

Finland, eerste wereldoorlog. Een groep acteurs in een gevangenenkamp probeert zich van het vuurpeloton te redden door een komisch toneelstuk op te voeren en zo de Duitse commandant aan het lachen te maken. Een ode aan de kracht van komedie, gebaseerd op ware gebeurtenissen.

maandag 5 november
21:30 - 23:13 Kijkhuis 1
Meer info & tickets

Twee broers die niet helemaal hetzelfde denken over een geplande misdaad moeten samenwerken om hun erfenis te redden. In deze duistere komedie met heerlijke climax gaat alleen niets zoals gepland. De makers (echte broers) worden al de Australische gebroeders Coen genoemd.

zaterdag 3 november
11:45 - 13:27 Trianon 2
Meer info & tickets

Superdure boeken in een superslecht beveiligde bibliotheek, een krakkemikkige vluchtauto en verveelde (jonge)mannen in waardeloze vermommingen: American Animals heeft alle ingrediënten voor een klassieke kraakfilm. Maar wat is ‘verzonnen’ en wat is ‘waargebeurd’ als iedereen ineens zijn eigen versie van de gebeurtenissen vertelt?

dinsdag 6 november
12:00 - 13:56 Trianon 3
Meer info & tickets