2 - 11 nov 2018

zaterdag 3 november

19:30 - 21:37 RMO

In de nadagen van het Romeinse rijk, een samenleving op de rand van verval, draagt filosofe Hypatia (Rachel Weisz) in Egypte haar kennis ruimhartig over aan ieder die geïnteresseerd is. Om haar heen woedt een escalerend conflict tussen Grieks-Romeinse polytheïsten en christenen. Hypatia’s jonge slaaf Davus raakt verscheurd tussen zijn geheime liefde voor zijn meesteres en de vrijheid, die hij alleen kan verkrijgen door zich aan te sluiten bij het christendom. Bekijk Agora (2009) tijdens het LIFF tussen de oude Egyptische kunst in het Rijksmuseum van Oudheden, in het kader van de tentoonstelling ‘Goden van Egypte’: een bijzondere belevenis!

Regisseur
Alejandro AMENÁBAR

Gesproken taal
Engels

Ondertiteling
Nederlands

Programma onderdeel
Specials

Duur
127 minuten

Andere mensen die naar Agora gaan, gaan ook naar:

Darren Aronofsky’s psychologische thriller Pi laat zien hoe de superintelligente wiskundige Max met behulp van de wetenschap orde probeert te vinden in de chaos om zo zijn neurose in bedwang te houden. Te zien in het Science & Cinema-programma, waar wetenschap en film samenkomen.

maandag 5 november
16:30 - 17:54 Trianon 2
Meer info & tickets

Liefde, intrige, wraak en romantiek liggen dicht bij elkaar in Mademoiselle de Joncquières. Wanneer de romance tussen een weduwe en een beruchte rokkenjager een onverwachte wending neemt, worden alle middelen tot wraak ingezet in dit scherpe, komische en vooral heel Franse kostuumdrama.

zondag 4 november
16:30 - 18:19 Kijkhuis 2
Meer info & tickets

Hoppezak is al honderd jaar een begrip in Leiden. In dit historische familiebedrijf komen mensen van allerlei rangen en standen langs voor de vele kostuums en bijzondere grime. Deze documentaire volgt het bedrijf tijdens de vier seizoenen, elk met zijn eigen feesten en karakter.

donderdag 8 november
10:45 - 12:00 Trianon 1
Meer info & tickets