2 - 11 nov 2018

zaterdag 3 november

19:30 - 21:37 RMO

In de nadagen van het Romeinse rijk, een samenleving op de rand van verval, draagt filosofe Hypatia (Rachel Weisz) in Egypte haar kennis ruimhartig over aan ieder die geïnteresseerd is. Om haar heen woedt een escalerend conflict tussen Grieks-Romeinse polytheïsten en christenen. Hypatia’s jonge slaaf Davus raakt verscheurd tussen zijn geheime liefde voor zijn meesteres en de vrijheid, die hij alleen kan verkrijgen door zich aan te sluiten bij het christendom. Bekijk Agora (2009) tijdens het LIFF tussen de oude Egyptische kunst in het Rijksmuseum van Oudheden, in het kader van de tentoonstelling ‘Goden van Egypte’: een bijzondere belevenis!

Regisseur
Alejandro AMENÁBAR

Gesproken taal
Engels

Ondertiteling
Nederlands

Programma onderdeel
Specials

Duur
127 minuten

Andere mensen die naar Agora gaan, gaan ook naar:

Een krachtig sociaalkritisch drama tegen de achtergrond van het grimmige IJslandse landschap, waarin de levens van een worstelende IJslandse moeder en een Afrikaanse vluchteling die met haar dochter Canada probeert te bereiken elkaar kruisen na een eerste ontmoeting bij de paspoortcontrole.

zaterdag 3 november
17:00 - 18:35 Kijkhuis 2
Meer info & tickets

Wie Our Little Sister en Like Father, Like Son op eerdere edities van het LIFF heeft gezien, wil deze film niet missen. Wie weet dat Shoplifters de Gouden Palm in Cannes heeft gewonnen, ook niet. Voor de rest, neem het maar van ons aan: dit prachtige familiedrama is een van de beste films van het jaar.

zaterdag 10 november
18:45 - 20:46 Kijkhuis 2
Meer info & tickets

Joan Castleman (Glenn Close in misschien wel haar beste rol tot nu toe) heroverweegt het leven in de schaduw van haar arrogante, narcistische echtgenoot als ze hem vergezelt op een reis naar Stockholm, waar hij een Nobelprijs voor Literatuur zal ontvangen.

vrijdag 9 november
14:15 - 15:55 Kijkhuis 1
Meer info & tickets