2 - 11 nov 2018

zaterdag 3 november

19:30 - 21:37 RMO

In de nadagen van het Romeinse rijk, een samenleving op de rand van verval, draagt filosofe Hypatia (Rachel Weisz) in Egypte haar kennis ruimhartig over aan ieder die geïnteresseerd is. Om haar heen woedt een escalerend conflict tussen Grieks-Romeinse polytheïsten en christenen. Hypatia’s jonge slaaf Davus raakt verscheurd tussen zijn geheime liefde voor zijn meesteres en de vrijheid, die hij alleen kan verkrijgen door zich aan te sluiten bij het christendom. Bekijk Agora (2009) tijdens het LIFF tussen de oude Egyptische kunst in het Rijksmuseum van Oudheden, in het kader van de tentoonstelling ‘Goden van Egypte’: een bijzondere belevenis!

Regisseur
Alejandro AMENÁBAR

Gesproken taal
Engels

Ondertiteling
Nederlands

Programma onderdeel
Specials

Duur
127 minuten

Andere mensen die naar Agora gaan, gaan ook naar:

Het is onmogelijk om niet te houden van de dertienjarige Kayla. Thuis maakt ze inspirerende Youtube-videos, maar verder is ze vooral een onzekere puber. Dit prachtige en indrukwekkende regiedebuut van komiek Bo Burnham vangt perfect het jong zijn in het digitale tijdperk, maar zal voor iedereen herkenbaar zijn.

vrijdag 9 november
21:45 - 23:18 Trianon 1
Meer info & tickets

Robert Pattinson doorkruist het Wilde Westen in achtervolging van zijn ware liefde Penelope (Mia Wasikowska), vergezeld door een veelal dronken priester en zijn miniatuurpaard Butterscotch. Een western met een twist, met acteur/regisseur David Zellner als gast op het LIFF!

zondag 4 november
17:00 - 18:53 Trianon 3
Meer info & tickets

De avonturen van een groep Texaanse tieners tijdens de laatste dagen van de middelbare school in 1976. Met als middelpunt Randall Floyd, de steratleet die ook wel van een jointje houdt. Met iedereens favoriete wasbord Matthew McConaughey, die toevallig ook weer in White Boy Rick speelt, die dan toevallig weer op het LIFF te zien is.

donderdag 8 november
20:30 - 22:12 Red Carpet Lounge
Meer info & tickets