bioscoop

zondag 1 november

18:45 - 20:25 Trianon 3

Beiroet, 1982. Voor de elfjarige Wissam staat de laatste schooldag niet in het teken van de naderende examens, maar van iets heel anders. Hij staat op het punt zijn klasgenootje Joana te bekennen dat hij verliefd op haar is. Maar deze dag krijgt een dramatische wending wanneer in de verte de eerste beschietingen en ontploffingen te horen zijn. Israëls invasie van Libanon is begonnen.
Regisseur Oualid Mouaness, die eerder muziekvideo's maakte voor onder anderen David Bowie en Justin Timberlake, levert met 1982 zijn lange-speelfilmdebuut af. Een bloedstollend verhaal dat in het licht van de explosie die begin augustus half Beiroet verwoestte een onvoorziene actuele lading krijgt.
Bioscoop ticket
10,5
Cinevilleticket
€ 0

Regisseur
Oualid MOUANESS

Cast
Nadine LABAKI

Gesproken taal
Arabisch, Engels

Ondertiteling
Engels

Programma onderdeel
Yallah! Yallah! presents:

Duur
100 minuten

Deze film draait ook op

Andere mensen die naar 1982 gaan, gaan ook naar:
1982 - ONLINE
1982 - ONLINE

Beiroet, 1982. Op de dag van de invasie van Libanon staat de elfjarige Wissam op het punt zijn klasgenootje te vertellen dat hij verliefd op haar is, terwijl zijn docenten met beschietingen en ontploffingen in de verte met hele andere dingen bezig zijn...

woensdag 4 november
14:00 - 15:40 REX ONLINE
Meer info Meer info
Baghdad In My Shadow - ONLINE
Baghdad In My Shadow - ONLINE

'Baghdad in My Shadow' is een fictieve thriller die draait om een groep Iraakse immigranten die in Londen wonen. De drie ontmoeten elkaar met enige regelmaat in een plaatselijk café. Totdat de radicale neef van één van hen aanvalt, en alle levens op zijn kop zet.

zondag 8 november
21:00 - 22:45 LUXOR ONLINE
Meer info Meer info
Yallah! Underground - ONLINE
Yallah! Underground - ONLINE

Vrouwelijke kunstenaars in Egypte, een vervolgde Libanese muzikant – de artiesten in deze documentaire hebben uiteenlopende achtergronden, maar vechten voor hetzelfde: vrijheid. Yallah! Underground schetst een overtuigend beeld van een nieuwe generatie Arabische artiesten die vol passie en volharding ingaat tegen de dagelijkse realiteit.

vrijdag 30 oktober
11:00 - 12:25 LUXOR ONLINE
Meer info Meer info

LIFF MERCHANDISE!


Bestel hierBestel hier

Film nabespreken doe je in:


De DIGITALE LOBBY!De DIGITALE LOBBY!

Bekijk de winnaar!


PublieksprijsPublieksprijs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Inschrijven Inschrijven