25 jaar Leids Koraal

zondag 3 november

11:00 - 11:25 Trianon 1

Het resultaat van 25 jaar lang filmen: Leids Koraal is de ultieme documentaire over het Leidse 3 oktoberfeest. Ga met LIFF eenmalig aan de lal in de grootste zaal van het festival. Een must voor de echte Leienaar.
Het 3 oktoberfeest in Leiden herdenkt het Leids ontzet in 1574. Sinds 1886 organiseert de 3 octobervereeniging ieder jaar dit grootse gebeuren.
Het feest bevat heel wat traditionele onderdelen. Daardoor behoort het feest sinds 2019 tot het immateriële erfgoed van Nederland.
Ieder jaar zijn er vaste traditionele onderdelen, zoals de Koraalzang in het Van der Werfpark om 08.00 uur in de ochtend.
Van dit bijzondere traditionele programmaonderdeel heeft André van der Tuijn sinds 1992 filmopnamen gemaakt. De film 25 jaar Leids koraal is een compilatie van vele jaren Koraalzang en Koraalrede’s. Echt Leids!
Normaal ticket
€ 7,5
Cinevilleticket
€ 0

Regisseur
André van der Tuijn

Gesproken taal
Nederlands

Ondertiteling
Nederlands

Programma onderdeel
Specials

Duur
20 minuten

Andere mensen die naar 25 jaar Leids Koraal gaan, gaan ook naar:
Out Stealing Horses
Out Stealing Horses

Na de dood van zijn vrouw trekt Trond zich terug in een klein dorpje in het oosten van Noorwegen. Een onverwachte ontmoeting brengt herinneringen uit zijn jeugd naar boven… Een prachtige verfilming van de prijswinnende roman Paarden Stelen van Per Petterson.

zaterdag 2 november
21:30 - 23:33 Kijkhuis 1
Meer info & ticketsMeer info & tickets
It Must Be Heaven
It Must Be Heaven

Een kerkdeur in Nazareth die maar niet open wil. Een verlaten Parijs. Een New Yorkse supermarkt met net zoveel wapens als groente. Palestijnse regisseur Elia Suleiman creëert scènes vol donkere humor, die de absurditeit van onze huidige maatschappij laten zien.  

zaterdag 9 november
14:00 - 15:37 Kijkhuis 2
Meer info & ticketsMeer info & tickets
Greener Grass
Greener Grass

Bij Greener Grass moet je niet gek opkijken als een kind in een hond verandert of iemand zwanger is van een voetbal. Deze unieke, absurde comedy is wat er zou gebeuren als David Lynch en Wes Anderson een aflevering van Desperate Housewives zouden maken.

zondag 3 november
19:30 - 21:11 Trianon 2
Meer info & ticketsMeer info & tickets

Blijf op de hoogte


NieuwsNieuws

4 redenen waarom je LIFF niet mag missen


4 redenen4 redenen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Inschrijven Inschrijven