Zalen buiten Leiden

Het Leiden International Film Festival huist al vijftien jaar in de Leidse bioscopen Trianon en Kijkhuis. Maar dit jaar komen daar drie extra locaties buiten Leiden bij. Stuk voor stuk iconen met filmische namen en een eigen signatuur. Sommige zalen ken je wellicht al, maar je zag ze nog nooit zoals je ze tijdens het Leiden International Film Festival zult zien.

De Muze Noordwijk

De prachtige Apollozaal moet je zien om het te geloven. Denk aan de techniek en faciliteiten die we ook kennen uit de Leidse bioscopen, gecombineerd met de look van Luxor en het Trianon uit de vorige eeuw (een balkon!).

Filmtheater Voorschoten

Recent is de filmzaal van Filmtheater Voorschoten volledig aangepast. Met een extra ruime opzet om voldoende afstand tussen alle bezoekers te kunnen garanderen. De al mooie zaal is er eigenlijk alleen maar luxer op geworden.

Filmhuis Wassenaar

In het pand van de bibliotheek van Wassenaar vind je ook een filmzaal, natuurlijk met fijne stoelen en de modernste apparatuur. Vanwege de coronamaatregelen is ook de zaalindeling aangepast, waardoor er tijdens het filmfestival slechts 22 stoelen per film beschikbaar zijn. Een ware elitezaal dus, zoals dat alleen kan in Wassenaar!