Online zalen

De grootste toevoeging aan het festival in 15 jaar: online filmzalen! Voor het eerst kun je dit jaar via een online portal festivalfilms kijken. Films hebben net als in de bioscoop vaste starttijden, en natuurlijk is ook hier een lobby waar je voor en na de film kunt napraten met andere bezoekers en wat te eten kunt bestellen. LIFF 2020 krijgt drie online zalen, die we vernoemen naar drie klassieke Leidse bioscopen. Benieuwd hoe online film kijken werkt? Kijk dan hier.

LUXOR
ONLINE

Tegenwoordig is de naam Luxor volledig uit het Leidse straatbeeld verdwenen, maar veel Leidenaren zullen de naam nog kennen als All you can eat Sushi restaurant. Of, als je nog iets ouder bent: als één van de oudste bioscopen van de stad, gelegen aan de Stationsstraat. Wij hernoemen onze grootste online filmzaal naar deze Leidse trots als eerbetoon.

CAMERA
ONLINE

In 1919 opende op de hoek van de Hogewoerd & de Sint Jorissteegsloot De Rembrandt Bioscoop. Het succes was van korte duur, en een jaar later werd er een doorstart gemaakt onder de naam Casino. In 1963 werd de tweede en laatste naamswijziging doorgevoerd, waarna het tot 1981 zou duren totdat bioscoop Camera definitief zou sluiten. Het pand is ondertussen gesloopt. Vraag je Leidse opa of oma naar hun favoriete bioscoopherinneringen en die vonden waarschijnlijk plaats in Camera. Nodig je opa en oma uit voor een trip down memory lane en stuur ze tijdens het LIFF naar Camera. Gewoon online vanuit de eigen huiskamer te bezoeken.

REX
ONLINE

Een begrip in de Haarlemmerstraat! Iedereen kende Rex, maar niemand wilde er gezien worden. Rex was de 18+ bioscoop van Leiden. Typisch het soort bioscoop die veel beter tot zijn recht komt in een online omgeving. Maar wees niet bang, onze online zaal draait gewoon normale festivalfilms.