Jongerenjury


De jongerenjury heeft besloten! Lees hier hun vonnis. 

De winnaar van de eerste editie van de Jongerenjury is Ninjababy geworden. Voor veel juryleden was dit vanaf dag 1 de grote favoriet, maar ook de andere juryleden begonnen de film steeds meer te waarderen. Met wat overtuigingskracht was uiteindelijk iedereen fan geworden van de film en de boodschap die het meegeeft. 

De film is hilarisch, maar kent ook serieuze momenten. De hoofdpersoon in deze film was zeer goed uitgewerkt. Het is bijna alsof het je eigen vriendin is. Juist haar imperfectie maakt haar een perfect geschreven personage. Ten opzichte van de andere films was dit ook de film met het beste einde. De boodschap die de film meegeeft is er ook een waar de volledige jury achterstaat. Hoewel de film niet zeer experimenteel is, zijn er toch weinig clichés te ontdekken. Ondanks dat de jury niet heeft meegewogen hoe goed de film past bij jongeren, is Ninjababy toch echt aan te raden aan niet alleen filmliefhebbers, maar ook aan alle jongeren! 

Wel wil de jury nog drie films noemen die dicht in de buurt van de winst kwamen, maar het toch net niet werden. 

Mass: Deze film heeft veel juryleden ontroerd, maar deed net te weinig uitdagends om iedereen te overtuigen. 
La Traversee: De underdog van alle films. Steeds meer juryleden raakten onder de indruk van hoe mooi de film nou was. Het verhaal was alleen net te mager.
Boiling Point: Als alle juryleden hun drie favoriete films zouden opnoemen, had deze gewonnen. Het probleem van deze film was helaas dat weinig mensen hem nou echt het allerbeste vonden. Een bijzondere film, die met het einde helaas zichzelf in de voet schoot. 


Deze zes films worden door de jongerenjury beoordeeld:

Vrijdag 29 oktober
13:45 La Traversée
16:00 Ninjababy
19:30 Boiling Point

Zondag 31 oktober
14:00 Mass
16:00 John and the Hole
18:45 Ich Bin Dein Mensch