Was het de millenniumbug? Was het omdat iedereen door de Spice Girls ineens Pepsi dronk? Of hing er gewoon iets in de lucht? In ieder geval zijn er maar weinig filmjaren zo onovertroffen goed als 1999, en om het (ja, echt) 20-jarige jubileum te vieren presenteert LIFF samen met KINO de zes aller-, allerbeste films nog één keer op het witte doek. Heb je dus altijd al een keerFight Club,Office Space,Eyes Wide Shut,The Blair Witch Project,Todo sobre mi madreof10 Things I Hate About Youin de bioscoop willen zien (of wil je dat nog een 26ste keer doen), dan is dit je kans! 

zaterdag 02 november

Eyes Wide Shut

1999

21:15 - 23:54 Kijkhuis 2

Ordinaire porno of functioneel naakt? Hopeloos ouderwets of onverwacht progressief? Gewoon een goede film of overdreven veel ophef (met, zo beweerden boze tongen, als allergrootste pr-stunt de dood van Kubrick zelf, voor wie dit zijn laatste film zou zijn)? Oordeel zelf!   

meer info


maandag 04 november

Fight Club

1999

21:30 - 23:49 Kijkhuis 2

Onze generatie had geen Chris Pratt, geen 3D-brillen. Onze Pratt was een Brad, onze technologische innovatie was een ‘cigarette burn’. We zijn allemaal opgevoed met filmschermen met het idee dat we ooit klaar zouden zijn met Fight Club. Maar dat zijn we niet.   

meer info


dinsdag 05 november

10 Things I Hate About You

1999

21:15 - 22:52 Kijkhuis 1

Waar zouden we als maatschappij zijn zonder Heath, zingend op een trap, met dat haar, met die glimlach? Zonder Julia, met haar middelmatige maar hartverscheurende dichttalent? Nergens, dat is het antwoord, helemaal nergens.

meer info


vrijdag 08 november

Office Space

1999

17:30 - 18:59 Trianon 2

De apparaten zijn misschien wat verouderd, maar aangezien de tijd op kantoor verder wat langzamer gaat dan in de echte wereld zijn zowel de personages als de humor nog altijd heerlijk herkenbaar en helemaal up-to-date.

meer info


zaterdag 09 november

Todo Sobre Mi Madre

1999

11:30 - 13:10 Kijkhuis 2

De inmiddels tot moderne klassieker uitgegroeide doorbraak van Pedro Almodóvar over verpleegster Manuela (Cecilia Roth) die na het overlijden van haar zoon op zoek gaat naar zijn vader Lola, en onderweg een parade van onvergetelijke personages tegenkomt.   

meer info


Blijf op de hoogte


NieuwsNieuws

4 redenen waarom je LIFF niet mag missen


4 redenen4 redenen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Inschrijven Inschrijven