zondag 31 oktober

Amélie (20th anniversary petit déjeuner edition)

Specials
10:00 - 12:02 Trianon 1

Maak kennis met Amelie. Ze is jong, onschuldig, naïef en op zoek naar de ware liefde. Als jonge Parijse twintiger ontdekt ze beetje bij beetje dat om het echte gelukt te vinden ze haar lot in eigen hand moet nemen en daarbij volledig moet openstaan voor haar omgeving.

Happily

American Indie Competition
11:00 - 12:36 Trianon 2

Tom en Janet zijn al jaren gelukkig getrouwd, misschien zelfs wel té gelukkig. Een mysterieus bezoek, een lijk en een berg vragen leiden tot een tripje met bevriende koppels die misschien toch geen vrienden zijn? In deze romantische komedie is niets wat het lijkt...

After Love

Panorama
11:00 - 12:29 Kijkhuis 1

Wanneer Mary ontdekt dat haar man een geheim leven leidde aan de overkant van het Kanaal, vertrekt ze zelf naar Calais op zoek naar antwoorden. Dit pakt echter anders uit dan verwacht. Een hartverwarmend portret van twee vrouwen die culturele verschillen overbruggen om zichzelf (en elkaar) te hervinden.

Apples

First Feature Competition
11:15 - 12:46 Trianon 3

Wanneer de eenzame Aris zijn geheugen kwijt raakt als gevolg van een wereldwijde pandemie, wordt hij opgenomen in een door de overheid ontwikkeld herstelprogramma waar hij door middel van het vastleggen van nieuwe herinneringen een nieuwe identiteit creëert.

A Man From Podolsk

Bonkers!
11:15 - 12:47 Lido 3

Nikolai is journalist bij een vergeten krantje in het Russische Podolsk, maar droomt van een leven als rockster. Dan wordt hij om onduidelijke redenen opgepakt en verhoord door de politie. Wie zijn deze intellectuele agenten en waarom weten ze alles van hem? Beklemmend en duister, maar vol donkere humor.

Wild Men

Nordic Watching
11:30 - 13:14 Kijkhuis 2

Filmmaker Thomas Daneskov weet een originele zwarte komedie neer te zetten vol met prachtige kleurrijke personages en ingenieuze scènes. Wild Men volgt Martin terwijl hij worstelt met zijn mannelijkheid door als een Neanderthaler te gaan leven, en de film verrast met elke nieuwe en bizarre, wending.

Un Monde

First Feature Competition
13:00 - 14:12 Kijkhuis 1

De 7-jarige Nora komt klem te zitten tussen de volwassen- en kinderwereld wanneer ze ziet dat haar oudere broer Abel wordt gepest op het schoolplein. Dit mooie drama viel onder andere in de prijzen op het Filmfestival van Cannes.

LCKV 100 jaar: Waarom gaan we toch ieder jaar weer mee?

Specials
13:00 - 14:00 Trianon 1

Een begrip in Leiden en omstreken: LCKV Jeugdvakanties viert zijn 100-jarig jubileum. Duizenden deelnemers en vrijwilligers gaan elk jaar weer mee: Maar waarom eigenlijk? Beleef en ontdek de magie en kracht van de LCKV!

Any Day Now

Nordic Watching
13:15 - 14:37 Trianon 2

Een sympathieke blik op het leven van vluchtelingen in afwachting van een besluit over hun verblijfsstatus in regenachtig Finland. De 13-jarige Iraanse Ramin navigeert dapper tussen huiswerk, vriendschap en verliefdheid, in de wetenschap dat hij elk moment gedwongen kan worden het land te verlaten.

Limbo

Panorama
13:30 - 15:14 Trianon 3

Op een fictief afgelegen Schots eiland wacht een groep nieuwkomers op de uitkomst van hun asielaanvraag. Onder hen bevindt zich Omar, een jonge Syrische muzikant die gebukt gaat onder het gewicht van de ‘oed’ van zijn grootvader, die hij helemaal uit zijn thuisland heeft meegesleept. Heerlijk droogkomisch drama.

La Verónica

Bonkers!
13:30 - 15:10 Lido 3

In de wereld van voetbalvrouw en influencer Verónica draait alles om.. Verónica. Haar pasgeboren baby leidt de aandacht eigenlijk alleen maar van haar af, en nu loopt er plots ook nog een een onderzoek naar de dood van haar dochtertje, tien jaar geleden. In deze harde realiteit zijn de gladstrijkende social media-filters plots erg ver weg…

Mass

American Indie Competition
14:00 - 15:50 Kijkhuis 2

Richard en Linda en Jay en Gail ontmoeten elkaar jaren nadat de zoon van Richard en Linda tijdens een tragische schietpartij hun levens overhoop gooide. Het leidt tot een gesprek vol woede, rouw en acceptatie. Indrukwekkend regiedebuut van acteur Fran Kranz, samen met een geweldige cast.

LIFF Shorts Competition

Shorts
14:45 - 16:04 Kijkhuis 1

LIFF Shorts Competition biedt de beste shorts vanuit alle hoeken van de wereld. We nemen je mee op een reis langs Nederlandse polders, Amerikaanse rouwkamers en Israëlische zwembaden. Een short-sessie vol emoties die doet lachen, huilen, en verbazen.

Last Night in Soho

Panorama
15:00 - 16:56 Trianon 1

Een jonge vrouw met een passie voor mode belandt op mysterieuze wijze in het Londen van de jaren zestig. Daar ontmoet ze haar idool, een adembenemende zangeres. Wat start als ultieme droom wordt al snel een psychologische nachtmerrie in deze langverwachte nieuwe film van Edgar Wright (Baby Driver, Hot Fuzz).

La hija

Panorama
15:30 - 17:32 Trianon 2

Tienermeisje Irene is zwanger en woont in een jeugddetentiecentrum, maar wil haar leven omgooien met de hulp van haar begeleider Javier. Zij mag bij hem wonen, onder voorwaarde dat Javier en zijn vrouw de baby mogen houden. Maar wil Irene dit wel?

Death of a Virgin, and the Sin of Not Living

First Feature Competition
15:45 - 17:27 Trianon 3

De Libanese Etienne wordt door zijn vrienden voor het eerst meegenomen naar een sekswerker, in een poging om écht volwassen te worden. Door allerlei onverwachte gebeurtenissen leert Etienne echter meer over zichzelf dan over de volwassen wereld.

John and the Hole

Bonkers!
16:00 - 17:43 Lido 3

De dertienjarige John vindt een diep gat in het bos rondom zijn ouderlijk huis. Zonder enige aanleiding besluit hij zijn ouders en zus te drogeren, waarna hij ze gevangen houdt in het gat. Een absurde coming-of-age en psychologische thriller geregisseerd door veelbelovende debutant Pascual Sisto.

LIFF Pronckstukken: Filmische Bierproeverij

Specials
16:00 - 18:00 Scheltema

Na het succes van onze filmische wijnproeverij Veni Vidi Vino kon een filmische bierproeverij natuurlijk niet uitblijven. Tijdens de vorige editie een favoriet thuisblijfonderdeel en nu dan zoals het eigenlijk ooit bedoeld was: in het echt, aan een tafel, met elkaar, met hapjes, biertjes en heel veel korte films uit de speciale Pronk-collectie. Zin in!

La Traversée: Limited Edition

Specials
16:15 - 17:54 Kijkhuis 2

De Limited Edition van La Traversée zal verzorgd worden door het Leidse kunstenaarscollectief Roem.

Sun Children

Panorama
17:00 - 18:39 Kijkhuis 1

De 12-jarige Ali en zijn vrienden proberen met kleine criminaliteit te overleven in Teheran. Dan krijgen ze de kans om een schat te vinden door lid te worden van de Zonneschool. Tussen de lessen door graven ze naar de schat, maar misschien vinden ze wel meer dan alleen rijkdom.

Tigrar: Limited Edition

Specials
18:30 - 20:41 Trianon 3

LIFF Limited Editions zijn speciale vertoningen van een aantal van de films uit ons programma. De Limited Edition van Tigrar zal verzorgd worden door componist, performer en voetballiefhebber Malon Penn.  

The Electrical Life of Louis Wain

Panorama
18:45 - 20:36 Kijkhuis 2

Door de 19de eeuw heen volgen we de ongelooflijke avonturen van de excentrieke Britse kunstenaar Louis Wain (Benedict Cumberbatch), die met zijn speelse, soms zelfs psychedelische schilderijen ons beeld van katten voor altijd zou veranderen.

Ich Bin Dein Mensch + Career Advice for Robots

Science & Cinema
18:45 - 21:00 Trianon 1

Liveoptreden van TU Delft Vision Teams & The Working People's Choir. Als een paar van van je collega's robots zouden zijn, hoe zouden ze zich dan moeten gedragen? David Abbink (TU Delft Vision Teams) verzorgt in samenwerking met een klein operakoor carriereadvies voor robots. Bereid je voor op een klinkende voorstelling over de werkvloer anno nu.

Murina

First Feature Competition
19:00 - 20:32 Trianon 2

Op een Kroatisch eiland lopen de emoties tussen rusteloze tiener Julija en haar controlerende vader steeds hoger op als een oude vriend van de familie arriveert. De film, die de Caméra d’Or won in Cannes dit jaar, maakt onderhuidse spanningen op een sublieme manier voelbaar.

Les méchants

Bonkers!
19:00 - 20:19 Lido 3

Patrick en Sebastien hebben de slechtste dag van hun leven. Binnen een paar uur worden ze de meest gezochte schurken in Frankrijk omdat een sensatiebeluste tv-presentatrice nepnieuws over hen verspreidt.

BIJNA UITVERKOCHT

The Lost Daughter

American Indie Competition
19:15 - 21:16 Kijkhuis 1

In dit indrukwekkende debuut van Maggie Gyllenhaal wordt hoogleraar Leda (een geweldige Olivia Colman) op vakantie aan zee geconfronteerd met haar verleden, door een ontmoeting met Nina (Dakota Johnson) en haar dochter. The Lost Daughter viel in de prijzen op het filmfestival van Venetië.

LIFF Pronckstukken: Filmische Bierproeverij

Specials
20:00 - 22:00 Scheltema

Na het succes van onze filmische wijnproeverij Veni Vidi Vino kon een filmische bierproeverij natuurlijk niet uitblijven. Tijdens de vorige editie een favoriet thuisblijfonderdeel en nu dan zoals het eigenlijk ooit bedoeld was: in het echt, aan een tafel, met elkaar, met hapjes, biertjes en heel veel korte films uit de speciale Pronk-collectie. Zin in!

The Many Saints of Newark

Panorama
21:15 - 23:15 Kijkhuis 2

Vijftien jaar na het einde van The Sopranos komt nu de prequel naar het witte doek. Een jonge Tony Soprano kijkt op naar zijn oom Dickie Moltisanti, die moet kiezen of hij zijn neef bij zijn zaken wil betrekken of hem wil behoeden voor een maffialeven.

Cryptozoo

Bonkers!
21:15 - 22:50 Lido 3

In deze psychedelische animatiefilm proberen Cryptozoobewakers een Baku te vangen, een droom-etend mythisch wezen, en beginnen ze zich af te vragen of ze deze beesten moeten tentoonstellen of ze verborgen en onbekend moeten houden. Ondertussen vinden een paar geliefden per ongeluk hun weg naar de Cryptozoo, wat tot onvoorspelbare gevolgen leidt.

Pleasure

Nordic Watching
21:15 - 23:04 Trianon 3

Dapper betreedt Bella Cherry (de overtuigend debuterende Sofia Kappel) de luchthaven van Los Angeles, vastberaden om het te gaan maken als pornoster. Ze zal op haar instincten moeten vertrouwen om haar weg te vinden tussen roofzuchtige managers en achterbakse concurrenten in deze door mannen gedomineerde wereld.

Ted K

American Indie Competition
21:30 - 23:30 Trianon 2

Ted K. leeft afgezonderd in een houten hutje in de bergen van Montana. Daar begint hij langzaam te radicaliseren. Hij is Ted Kaczynski: de Unabomber. Ted K is een ongebruikelijke biopic: dagboekfragmenten, indringende beelden en muziek vormen een hypnotische compositie over eenzaamheid en geweld.

The Eyes of Tammy Faye

Panorama
21:45 - 23:51 Trianon 1

Jessica Chastain speelt de rol van de flamboyante televisie-evangeliste Tammy Faye Bakker in dit intieme portret van de opkomst en uiteindelijke ineenstorting van het Bakker-imperium. Prachtige biopic van de regisseur van The Big Sick.

Boiling Point

Panorama
21:45 - 23:19 Kijkhuis 1

Het is topdrukte in het chique Londense restaurant van chef Andy. De avond verloopt van kwaad tot erger: onhandig personeel, voedselinspectie, een wraakzuchtige voormalige partner… Deze in één take opgenomen thriller biedt een levendige inkijk in dit vreemde wereldje – een zenuwslopende en opwindende ervaring.

Jongerenjury tijdens het LIFF!


Meer informatieMeer informatie

ONEINDIG VEEL NICOLAS CAGE


marathonmarathon

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Inschrijven Inschrijven