vrijdag 29 oktober

The French Dispatch

Panorama
11:00 - 12:48 Trianon 1

Wes Andersons’ The French Dispatch volgt de redactie, journalisten en verhalen uit de laatste editie van dit gelijknamige tijdschrift (losjes gebaseerd op ‘The New Yorker’). Absurdistisch en komisch, zoals we van Anderson gewend zijn, is dit een filmcollage met een absolute sterrencast.

Les Olympiades

Panorama
11:00 - 12:45 Kijkhuis 1

Parijs, 13de arrondissement, wijk van Les Olympiades. Emilie zoekt een huisgenoot en ontmoet Camille. Dan komt Nora tussenbeide. Drie jonge vrouwen en een man. Ze zijn vrienden, soms geliefden en vaak beiden in dit fijne drama van Gouden Palm-winnaar Jacques Audiard (Un Prophète).

Persian Lessons

Panorama
11:15 - 13:22 Trianon 2

Gilles ontloopt in een concentratiekamp in 1942 maar net zijn executie door zich als een Iraniër voor te doen. Maar dan moet hij opeens Farsi leren aan een SS-officier. Als die maar niet ontdekt dat de taal die hem geleerd wordt nep is...

The Justice of Bunny King

First Feature Competition
11:30 - 13:11 Kijkhuis 2

Bunny King heeft een duister verleden, maar probeert haar leven op de rit te krijgen om haar twee kinderen weer terug te winnen. Na een confrontatie vlucht Bunny voor de autoriteiten met haar misbruikte nichtje Tonyah, en begint haar gevecht om uit de put te komen.

John and the Hole

Bonkers!
11:30 - 13:13 Lido 3

De dertienjarige John vindt een diep gat in het bos rondom zijn ouderlijk huis. Zonder enige aanleiding besluit hij zijn ouders en zus te drogeren, waarna hij ze gevangen houdt in het gat. Een absurde coming-of-age en psychologische thriller geregisseerd door veelbelovende debutant Pascual Sisto.

Lamb

Nordic Watching
11:30 - 13:16 Trianon 3

Een kinderloos stel dat de baby van iemand anders in bezit neemt en een biologische moeder die niet bereid is afstand te doen van haar kroost. Tot nu toe klinkt het plot van Lamb niet al te vernieuwend. Totdat je bedenkt dat de moeder van de baby een schaap is, en de baby zelf een wel heel bijzonder lammetje.

Tout s'est bien passé

Panorama
13:30 - 15:23 Trianon 1

Wanneer levenslustige 85-jarige André een beroerte krijgt, stelt hij zijn dochter voor een onmogelijke keuze als hij haar vraagt hem te helpen bij het beëindigen van zijn leven. Een aangrijpende, liefdevolle film van François Ozon, gebaseerd op de autobiografie van zijn co-scenarist Emmanuèle Bernheim.

Ted K

American Indie Competition
13:45 - 15:45 Trianon 2

Ted K. leeft afgezonderd in een houten hutje in de bergen van Montana. Daar begint hij langzaam te radicaliseren. Hij is Ted Kaczynski: de Unabomber. Ted K is een ongebruikelijke biopic: dagboekfragmenten, indringende beelden en muziek vormen een hypnotische compositie over eenzaamheid en geweld.

La Traversée

First Feature Competition
13:45 - 15:09 Kijkhuis 1

La Traversée vertelt aan de hand van betoverende geanimeerde schilderijen het verhaal van Kyona en Adriel, gevlucht uit hun geboortedorp en nu op zoek naar onderdak en naar hun familie. Onderweg moeten ze noodgedwongen opgroeien van onschuldige kinderen tot weerbare tieners.

Limbo

Panorama
14:00 - 15:44 Trianon 3

Op een fictief afgelegen Schots eiland wacht een groep nieuwkomers op de uitkomst van hun asielaanvraag. Onder hen bevindt zich Omar, een jonge Syrische muzikant die gebukt gaat onder het gewicht van de ‘oed’ van zijn grootvader, die hij helemaal uit zijn thuisland heeft meegesleept. Heerlijk droogkomisch drama.

Cryptozoo

Bonkers!
14:00 - 15:35 Lido 3

In deze psychedelische animatiefilm proberen Cryptozoobewakers een Baku te vangen, een droom-etend mythisch wezen, en beginnen ze zich af te vragen of ze deze beesten moeten tentoonstellen of ze verborgen en onbekend moeten houden. Ondertussen vinden een paar geliefden per ongeluk hun weg naar de Cryptozoo, wat tot onvoorspelbare gevolgen leidt.

The Blind Man Who Did Not Want to See Titanic

Nordic Watching
14:15 - 15:37 Kijkhuis 2

Ondanks zijn blindheid en het feit dat hij vanwege zijn MS in een rolstoel zit, besluit Jaakko zijn geliefde Sirpa voor het eerst op te gaan zoeken. Hij hoeft tijdens zijn tocht immers slechts op vijf vreemden te vertrouwen. Dat moet wel goedkomen, toch?

Ninjababy

Nordic Watching
16:00 - 17:43 Kijkhuis 1

Wanneer de jonge Rakel er pas na zes maanden zwangerschap achterkomt dat er een baby op komst is heeft ze moeite dit te accepteren. Hoe heeft deze ninjababy zich zes maanden verborgen weten te houden? Deze fijne frisse film wordt ongetwijfeld een van de hits van het festival.

The Duke

Panorama
16:15 - 17:51 Trianon 1

In 1961 steelt de zestigjarige taxichauffeur Kempton Bunton het portret van The Duke of Wellington uit de National Gallery in Londen. In zijn losgeldbrieven belooft hij het schilderij terug te geven wanneer de overheid televisie gratis beschikbaar maakt voor ouderen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal vol Britse hilariteit!

Werewolves Within

Bonkers!
16:15 - 17:52 Lido 3

De gemoederen in het kleine stadje Beaverfield lopen hoog op wanneer er een voorstel voor een nieuwe gasleiding wordt gepresenteerd. Wanneer Beaverfield vervolgens ook nog wordt getroffen door een sneeuwstorm en er een mysterieus wezen opduikt dat de stad terroriseert, moet de nieuwe boswachter Finn de vrede zien te bewaren.

Cette musique ne joue pour personne

Panorama
16:30 - 18:17 Trianon 2

Een absurde komedie die laat zien dat liefde, maar ook kunst, weggelegd is voor iedereen – ook de meest geharde havenarbeiders. Het leven van een groep dokwerkers staat op zijn kop wanneer ze, hun agressieve werkelijkheid geconfronteerd wordt met verliefdheid, poëzie en kwetsbaarheid.

Nowhere Special

Panorama
16:30 - 18:06 Kijkhuis 2

Als 35-jarige glazenwasser en alleenstaande vader John (James Norton) hoort dat hij ongeneeslijk ziek is, wijt hij zijn laatste maanden aan het vinden van een nieuw thuis voor zijn 4-jarige zoontje Michael (Daniel Lamont), vastbesloten om ‘de dood’ zo lang mogelijk buiten de deur te houden. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Pig

American Indie Competition
16:30 - 18:02 Trianon 3

Rob is een truffelzoeker die zich heeft afgezonderd in de wildernis in Oregon. Wanneer zijn geliefde, prijswinnende varken ontvoerd wordt, moet hij noodgedwongen naar zijn vroegere leefomgeving in Portland terugkeren om daar af te rekenen met zijn verleden.

Prisoners of the Ghostland

Bonkers!
18:45 - 20:28 Lido 3

Nicolas Cage doet weer wat alleen Nicolas Cage kan in deze bizarre neo-noir actiefilm. Als de dochter van een gouverneur verdwijnt, wordt crimineel Cage gedwongen haar te redden. Als hij daar niet in slaagt worden de explosieven tussen zijn benen opgeblazen. Told you; Nicolas Cage!

Death of a Virgin, and the Sin of Not Living: Limited Edition

Specials
18:45 - 20:27 Trianon 3

De Limited Edition van The Death of a Virgin, and the Sin of Not Living zal verzorgd worden door het Leidse kunstenaarscollectief Roem.

Ich Bin Dein Mensch

Panorama
19:00 - 20:45 Trianon 1

Voor een onderzoek wordt de cynische wetenschapster Alma opgescheept met de aantrekkelijke Tom: een robot die ontwikkeld is speciaal om haar gelukkig te maken. Er volgt een tragikomisch sprookje over deze ongewone (mis)match en de vraag wat ons menselijk maakt.

After Love

Panorama
19:00 - 20:29 Kijkhuis 1

Wanneer Mary ontdekt dat haar man een geheim leven leidde aan de overkant van het Kanaal, vertrekt ze zelf naar Calais op zoek naar antwoorden. Dit pakt echter anders uit dan verwacht. Een hartverwarmend portret van twee vrouwen die culturele verschillen overbruggen om zichzelf (en elkaar) te hervinden.

Shithouse

American Indie Competition
19:15 - 20:55 Trianon 2

Meer indie wordt het niet: Cooper Raiff schreef, regisseerde, bewerkte en produceerde zijn regiedebuut Shithouse en speelt ook de hoofdrol van eenzame eerstejaars Alex. De film gaat over de relatie die er tussen hem en Maggie ontstaat. Van charmante ongemakkelijkheid naar Linklater-achtige gesprekken. Grand Jury Award op SXSW!

Boiling Point

Panorama
19:30 - 21:04 Kijkhuis 2

Het is topdrukte in het chique Londense restaurant van chef Andy. De avond verloopt van kwaad tot erger: onhandig personeel, voedselinspectie, een wraakzuchtige voormalige partner… Deze in één take opgenomen thriller biedt een levendige inkijk in dit vreemde wereldje – een zenuwslopende en opwindende ervaring.

Apples

First Feature Competition
21:15 - 23:01 Trianon 3

Wanneer de eenzame Aris zijn geheugen kwijt raakt als gevolg van een wereldwijde pandemie, wordt hij opgenomen in een door de overheid ontwikkeld herstelprogramma waar hij door middel van het vastleggen van nieuwe herinneringen een nieuwe identiteit creëert.

Our Ladies

Panorama
21:15 - 23:01 Kijkhuis 1

In het Schotland van de jaren 90 krijgt een groep katholieke schoolmeisjes de kans om naar Edinburgh te gaan voor een koorwedstrijd. Ze zijn alleen weinig geïnteresseerd in de wedstrijd en meer in het nachtleven, in deze heerlijke coming-of-age film.

BONKERS! Shorts

Shorts
21:15 - 22:23 Lido 3

BONKERS! Shorts is terug en heftiger dan ooit. Logica is nergens voor nodig. Het is tijd om je helemaal onder te dompelen in absurde, hilarische, schokkende shorts! Waag het, en niets zal ooit meer hetzelfde zijn.

King Richard

Panorama
21:30 - 23:48 Trianon 1

Richard Williams, een fantastische Will Smith in een rol die nu al wordt getipt voor een Oscar, is de vader en coach van Venus en Serena, die hard op weg zijn twee van de meest legendarische tennissers aller tijden te worden.

Riders of Justice

Nordic Watching
21:45 - 23:41 Kijkhuis 2

Hoe een treinongeluk een serie therapeutische wraakacties in gang zet, en hoe dat al of niet samenhangt met een gestolen fiets en een vieze sandwich – het valt allemaal op zijn plek in deze fabuleuze Deense noodlots-tragikomedie, met de beste acteurs van Denemarken.

I Carry You with Me

American Indie Competition
21:45 - 23:36 Trianon 2

Twee mannen, een ambiteuze chef-kok en een leraar, uit het provinciale Mexico ontmoeten elkaar toevallig en worden verliefd. Ze beginnen een relatie die meerdere decennia zal duren. Onder de maatschappelijke druk emigreren ze naar New York en gaan ze op zoek naar een beter leven, maar dit zal nooit meer hetzelfde zijn.

Jongerenjury tijdens het LIFF!


Meer informatieMeer informatie

ONEINDIG VEEL NICOLAS CAGE


marathonmarathon

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Inschrijven Inschrijven