zondag 07 november

Mass

American Indie Competition
11:00 - 12:50 Kijkhuis 2

Richard en Linda en Jay en Gail ontmoeten elkaar jaren nadat de zoon van Richard en Linda tijdens een tragische schietpartij hun levens overhoop gooide. Het leidt tot een gesprek vol woede, rouw en acceptatie. Indrukwekkend regiedebuut van acteur Fran Kranz, samen met een geweldige cast.

Limbo

Panorama
11:15 - 12:59 Trianon 3

Op een fictief afgelegen Schots eiland wacht een groep nieuwkomers op de uitkomst van hun asielaanvraag. Onder hen bevindt zich Omar, een jonge Syrische muzikant die gebukt gaat onder het gewicht van de ‘oed’ van zijn grootvader, die hij helemaal uit zijn thuisland heeft meegesleept. Heerlijk droogkomisch drama.

LCKV 100 jaar: Waarom gaan we toch ieder jaar weer mee?

Specials
11:15 - 12:15 Trianon 1

Een begrip in Leiden en omstreken: LCKV Jeugdvakanties viert zijn 100-jarig jubileum. Duizenden deelnemers en vrijwilligers gaan elk jaar weer mee: Maar waarom eigenlijk? Beleef en ontdek de magie en kracht van de LCKV!

The Electrical Life of Louis Wain

Panorama
11:30 - 13:21 Kijkhuis 1

Door de 19de eeuw heen volgen we de ongelooflijke avonturen van de excentrieke Britse kunstenaar Louis Wain (Benedict Cumberbatch), die met zijn speelse, soms zelfs psychedelische schilderijen ons beeld van katten voor altijd zou veranderen.

The Penultimate

First Feature Competition
11:30 - 13:33 Lido 3

Als Andrei Tarkovsky komedies zou maken, zouden ze er zo uitzien.   Deze Deense kafkaëske vertelling gaat over een watercontroleur die bij een enorm gebouw aankomt en opgesloten raakt in een doolhof waarin de werkelijkheid op z'n kop staat.

La Verónica

Bonkers!
11:30 - 13:10 Trianon 2

In de wereld van voetbalvrouw en influencer Verónica draait alles om.. Verónica. Haar pasgeboren baby leidt de aandacht eigenlijk alleen maar van haar af, en nu loopt er plots ook nog een een onderzoek naar de dood van haar dochtertje, tien jaar geleden. In deze harde realiteit zijn de gladstrijkende social media-filters plots erg ver weg…

Tout s'est bien passé

Panorama
13:15 - 15:08 Kijkhuis 2

Wanneer levenslustige 85-jarige André een beroerte krijgt, stelt hij zijn dochter voor een onmogelijke keuze als hij haar vraagt hem te helpen bij het beëindigen van zijn leven. Een aangrijpende, liefdevolle film van François Ozon, gebaseerd op de autobiografie van zijn co-scenarist Emmanuèle Bernheim.

King Richard

Panorama
13:15 - 15:33 Trianon 1

Richard Williams, een fantastische Will Smith in een rol die nu al wordt getipt voor een Oscar, is de vader en coach van Venus en Serena, die hard op weg zijn twee van de meest legendarische tennissers aller tijden te worden.

Pronck Shorts Selection

Shorts
13:30 - 14:52 Trianon 3

Pronck Shorts Selection laat je de eigenzinnigste shorts zien van over de hele wereld. Iedere film probeert op unieke wijze zijn verhaal te vertellen en boodschap mee te delen aan het publiek. Een sessie vol verwondering en verbazing. Dit programma wordt gesponsord door Brouwerij Pronck.

John and the Hole

Bonkers!
13:45 - 15:28 Trianon 2

De dertienjarige John vindt een diep gat in het bos rondom zijn ouderlijk huis. Zonder enige aanleiding besluit hij zijn ouders en zus te drogeren, waarna hij ze gevangen houdt in het gat. Een absurde coming-of-age en psychologische thriller geregisseerd door veelbelovende debutant Pascual Sisto.

The Souvenir: Part II

14:00 - 15:46 Kijkhuis 1

Filmstudente Julie (Honor Swinton Byrne - net zo fantastisch als haar film- en echte moeder Tilda Swinton) gebruikt ervaringen uit haar getroebleerde relatie met de charismatische, manipulatieve Anthony voor haar afstudeerfilm. Ook los van deel I is The Souvenir II prachtig, vol warmte en mooie observaties.

Any Day Now

Nordic Watching
14:15 - 15:37 Lido 3

Een sympathieke blik op het leven van vluchtelingen in afwachting van een besluit over hun verblijfsstatus in regenachtig Finland. De 13-jarige Iraanse Ramin navigeert dapper tussen huiswerk, vriendschap en verliefdheid, in de wetenschap dat hij elk moment gedwongen kan worden het land te verlaten.

Annette

Bonkers!
15:45 - 18:06 Kijkhuis 2

Adam Driver en Marion Cottilard in een musical van de Franse maestro Léon Carax (Holy Motors). Moeten we nog meer zeggen? Ohja, misschien dat deze vreemde en fantastische ervaring is geschreven door poplegendes The Sparks Brothers. Dat wil je niet missen!

Veni Vidi Vino

Specials
16:00 - 18:00 Scheltema

Film kijken en daar ongestraft wijn bij drinken? Eh, ja! Een proeverij van verschillende wijnen, elk begeleid door een speciaal geselecteerd fragment van een goed filmhuis, gerijpt op jarenlange LIFF-ervaring.

The Eyes of Tammy Faye

Panorama
16:15 - 18:21 Kijkhuis 1

Jessica Chastain speelt de rol van de flamboyante televisie-evangeliste Tammy Faye Bakker in dit intieme portret van de opkomst en uiteindelijke ineenstorting van het Bakker-imperium. Prachtige biopic van de regisseur van The Big Sick.

Gagarine

First Feature Competition
16:15 - 17:53 Trianon 2

De 16-jarige ruimtevaartliefhebber Youri sluit zich aan bij het verzet als de sociale woonwijk waarin hij woont, Gagarine, dreigt te worden gesloopt in dit sprookjesachtige drama gebaseerd op de echte sloop van Cité Gagarine in 2019.

Tigrar

Nordic Watching
16:15 - 18:11 Lido 3

Gebaseerd op het verhaal van Zweedse voetballer Martin Bengtsson, die op zestienjarige leeftijd werd gekocht door Inter Milan. Eerst lijkt het een droom die uitkomt voor de jonge ster, maar al snel merkt hij dat deze miljoenenindustrie een grote keerzijde heeft.

Ich Bin Dein Mensch

Panorama
16:30 - 18:15 Trianon 1

Voor een onderzoek wordt de cynische wetenschapster Alma opgescheept met de aantrekkelijke Tom: een robot die ontwikkeld is speciaal om haar gelukkig te maken. Er volgt een tragikomisch sprookje over deze ongewone (mis)match en de vraag wat ons menselijk maakt.

BIJNA UITVERKOCHT

The Lost Daughter

American Indie Competition
18:45 - 20:46 Kijkhuis 2

In dit indrukwekkende debuut van Maggie Gyllenhaal wordt hoogleraar Leda (een geweldige Olivia Colman) op vakantie aan zee geconfronteerd met haar verleden, door een ontmoeting met Nina (Dakota Johnson) en haar dochter. The Lost Daughter viel in de prijzen op het filmfestival van Venetië.

The Exam

Panorama
19:00 - 20:29 Kijkhuis 1

Rojin is een jonge Koerdische vrouw die op het punt staat het toelatingsexamen voor de universiteit te doen. Rojins ongelukkig getrouwde zus Shilan besluit haar koste wat kost te helpen, waardoor ze verstrikt raken in een enorm netwerk van corruptie dat alle delen van de samenleving met elkaar verbindt.

Last Night in Soho

Panorama
19:00 - 20:56 Trianon 1

Een jonge vrouw met een passie voor mode belandt op mysterieuze wijze in het Londen van de jaren zestig. Daar ontmoet ze haar idool, een adembenemende zangeres. Wat start als ultieme droom wordt al snel een psychologische nachtmerrie in deze langverwachte nieuwe film van Edgar Wright (Baby Driver, Hot Fuzz).

A Man From Podolsk

Bonkers!
19:00 - 20:47 Trianon 3

Nikolai is journalist bij een vergeten krantje in het Russische Podolsk, maar droomt van een leven als rockster. Dan wordt hij om onduidelijke redenen opgepakt en verhoord door de politie. Wie zijn deze intellectuele agenten en waarom weten ze alles van hem? Beklemmend en duister, maar vol donkere humor.

Pleasure

Nordic Watching
19:00 - 20:49 Lido 3

Dapper betreedt Bella Cherry (de overtuigend debuterende Sofia Kappel) de luchthaven van Los Angeles, vastberaden om het te gaan maken als pornoster. Ze zal op haar instincten moeten vertrouwen om haar weg te vinden tussen roofzuchtige managers en achterbakse concurrenten in deze door mannen gedomineerde wereld.

Aloners

First Feature Competition
19:15 - 20:46 Trianon 2

Net als veel andere twintigers doet Jina alles lekker alleen. Maar als haar buurman alleen in zijn appartement overlijdt gaat ze haar kleine wereld met heel andere ogen bekijken. En wij kijken mee. Een intiem en indrukwekkend debuut van Hong Sung-eun.

Veni Vidi Vino

Specials
20:00 - 22:00 Scheltema

Film kijken en daar ongestraft wijn bij drinken? Eh, ja! Een proeverij van verschillende wijnen, elk begeleid door een speciaal geselecteerd fragment van een goed filmhuis, gerijpt op jarenlange LIFF-ervaring.

Happily

American Indie Competition
21:00 - 22:36 Kijkhuis 1

Tom en Janet zijn al jaren gelukkig getrouwd, misschien zelfs wel té gelukkig. Een mysterieus bezoek, een lijk en een berg vragen leiden tot een tripje met bevriende koppels die misschien toch geen vrienden zijn? In deze romantische komedie is niets wat het lijkt...

Petrov's Flu

Panorama
21:15 - 23:40 Trianon 3

Een dag uit het leven van de door griep geplaagde familie Petrov in postsovjetisch Rusland. Door de koorts leidt Petrov, een striptekenaar, aan waanvoorstellingen. Zijn vrouw is een bibliothecaresse die gewelddadige mannen vermoordt. Onder het ogenschijnlijk ordinaire oppervlak van het dagelijks leven spelen zich buitengewone gebeurtenissen af.

Les Héroïques

First Feature Competition
21:30 - 23:09 Trianon 2

Ex-verslaafde Michel wil maar niet opgroeien en hangt de hele dag rond met zijn oudste zoon, dromend over motoren. Maar nu wordt hij gedwongen verantwoordelijkheid te nemen voor zijn zieke vader en zijn pasgeboren kind en worstelt om niet dezelfde fouten als vroeger te maken.

The Last Ones

Nordic Watching
21:30 - 23:27 Lido 3

De spanningen tussen mijnwerkers en traditionele rendierherders bereiken een kookpunt wanneer de jonge Rupi en de machtige eigenaar van de mijn voor dezelfde vrouw vallen in dit western-achtige drama dat zich afspeelt op de toendra van Lapland.

Jongerenjury tijdens het LIFF!


Meer informatieMeer informatie

ONEINDIG VEEL NICOLAS CAGE


marathonmarathon

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Inschrijven Inschrijven