zaterdag 06 november

Mass

American Indie Competition
11:00 - 12:50 Kijkhuis 2

Richard en Linda en Jay en Gail ontmoeten elkaar jaren nadat de zoon van Richard en Linda tijdens een tragische schietpartij hun levens overhoop gooide. Het leidt tot een gesprek vol woede, rouw en acceptatie. Indrukwekkend regiedebuut van acteur Fran Kranz, samen met een geweldige cast.

Madres paralelas

Panorama
11:00 - 13:03 Trianon 1

In de nieuwste Almodóvar ontmoeten twee vrouwen elkaar in het ziekenhuis waar ze beiden op het punt staan te bevallen. De oudere Janis (een geweldige Penélope Cruz) probeert tiener Ana (ontdekking Milena Smit) te steunen terwijl ze door de gangen slenteren. Ze krijgen een hechte band die impact blijkt te hebben op de rest van hun leven.

Lamb

Nordic Watching
11:00 - 12:46 Lido 3

Een kinderloos stel dat de baby van iemand anders in bezit neemt en een biologische moeder die niet bereid is afstand te doen van haar kroost. Tot nu toe klinkt het plot van Lamb niet al te vernieuwend. Totdat je bedenkt dat de moeder van de baby een schaap is, en de baby zelf een wel heel bijzonder lammetje.

Vengeance Is Mine, All Others Pay Cash

Bonkers!
11:15 - 13:09 Trianon 2

Straatvechter Ajo is nergens bang voor behalve voor zijn eigen impotentie. Hij vecht tegen Iteung en wordt verliefd op haar. Deze 16mm-retro-80s-actie-homage is gemaakt door de Indonesische Quentin Tarantino voor een filmfestivalpubliek dat houdt van low budget-actiespektakel.

The Card Counter

Panorama
11:30 - 13:22 Kijkhuis 1

William Tell (een geweldige Oscar Isaac) probeert zijn verleden te vergeten door niets anders te doen dan gokken. Wanneer hij een gekwelde jongeman onder zijn hoede probeert te nemen, wordt het erg lastig om zijn verleden achter zich te laten.

La Traversée

First Feature Competition
11:30 - 12:54 Trianon 3

La Traversée vertelt aan de hand van betoverende geanimeerde schilderijen het verhaal van Kyona en Adriel, gevlucht uit hun geboortedorp en nu op zoek naar onderdak en naar hun familie. Onderweg moeten ze noodgedwongen opgroeien van onschuldige kinderen tot weerbare tieners.

The Justice of Bunny King

First Feature Competition
13:15 - 14:56 Lido 3

Bunny King heeft een duister verleden, maar probeert haar leven op de rit te krijgen om haar twee kinderen weer terug te winnen. Na een confrontatie vlucht Bunny voor de autoriteiten met haar misbruikte nichtje Tonyah, en begint haar gevecht om uit de put te komen.

The Penultimate

First Feature Competition
13:30 - 15:48 Trianon 3

Als Andrei Tarkovsky komedies zou maken, zouden ze er zo uitzien.   Deze Deense kafkaëske vertelling gaat over een watercontroleur die bij een enorm gebouw aankomt en opgesloten raakt in een doolhof waarin de werkelijkheid op z'n kop staat.

I Carry You with Me

American Indie Competition
13:30 - 15:21 Kijkhuis 2

Twee mannen, een ambiteuze chef-kok en een leraar, uit het provinciale Mexico ontmoeten elkaar toevallig en worden verliefd. Ze beginnen een relatie die meerdere decennia zal duren. Onder de maatschappelijke druk emigreren ze naar New York en gaan ze op zoek naar een beter leven, maar dit zal nooit meer hetzelfde zijn.

Spencer

Panorama
13:45 - 15:36 Trianon 1

Kristen Stewart is de ster in dit beklemmende drama van Pablo Larraín, waarin prinses Diana tijdens een tumultueuze kerstviering een belangrijk keerpunt bereikt. Een beklemmend portret van een kwetsbare vrouw, strijdend tegen haar eigen demonen en de druk van buitenaf.

The Many Saints of Newark

Panorama
14:00 - 16:00 Kijkhuis 1

Vijftien jaar na het einde van The Sopranos komt nu de prequel naar het witte doek. Een jonge Tony Soprano kijkt op naar zijn oom Dickie Moltisanti, die moet kiezen of hij zijn neef bij zijn zaken wil betrekken of hem wil behoeden voor een maffialeven.

Prisoners of the Ghostland

Bonkers!
14:00 - 15:43 Trianon 2

Nicolas Cage doet weer wat alleen Nicolas Cage kan in deze bizarre neo-noir actiefilm. Als de dochter van een gouverneur verdwijnt, wordt crimineel Cage gedwongen haar te redden. Als hij daar niet in slaagt worden de explosieven tussen zijn benen opgeblazen. Told you; Nicolas Cage!

Ballad of a White Cow

Panorama
15:30 - 17:15 Lido 3

Als de Iraanse Mina erachter komt dat haar man Babak onterecht ter dood veroordeeld is, wordt haar leven overhoop gehaald. Ondanks pogingen vanuit de overheid om het recht te trekken door verontschuldigingen en financiële compensatie begint Mina een stille strijd tegen het cynische systeem van Iran.

The Souvenir: Part II

16:15 - 18:01 Kijkhuis 2

Filmstudente Julie (Honor Swinton Byrne - net zo fantastisch als haar film- en echte moeder Tilda Swinton) gebruikt ervaringen uit haar getroebleerde relatie met de charismatische, manipulatieve Anthony voor haar afstudeerfilm. Ook los van deel I is The Souvenir II prachtig, vol warmte en mooie observaties.

Last Night in Soho

Panorama
16:15 - 18:11 Trianon 1

Een jonge vrouw met een passie voor mode belandt op mysterieuze wijze in het Londen van de jaren zestig. Daar ontmoet ze haar idool, een adembenemende zangeres. Wat start als ultieme droom wordt al snel een psychologische nachtmerrie in deze langverwachte nieuwe film van Edgar Wright (Baby Driver, Hot Fuzz).

BIJNA UITVERKOCHT

Happily

American Indie Competition
16:30 - 18:06 Trianon 2

Tom en Janet zijn al jaren gelukkig getrouwd, misschien zelfs wel té gelukkig. Een mysterieus bezoek, een lijk en een berg vragen leiden tot een tripje met bevriende koppels die misschien toch geen vrienden zijn? In deze romantische komedie is niets wat het lijkt...

The Lost Daughter

American Indie Competition
16:30 - 18:31 Trianon 3

In dit indrukwekkende debuut van Maggie Gyllenhaal wordt hoogleraar Leda (een geweldige Olivia Colman) op vakantie aan zee geconfronteerd met haar verleden, door een ontmoeting met Nina (Dakota Johnson) en haar dochter. The Lost Daughter viel in de prijzen op het filmfestival van Venetië.

Hive

First Feature Competition
16:45 - 18:09 Kijkhuis 1

Sinds de oorlog in Kosovo wordt Fahrije’s man vermist. Om haar kinderen te kunnen onderhouden, start ze een eigen bedrijfje en inspireert daarmee andere vrouwen tot meer zelfstandigheid. Terwijl ze vecht tegen de patriarchale maatschappij wordt ze voor een cruciale beslissing gesteld.

Werewolves Within

Bonkers!
17:45 - 19:22 Lido 3

De gemoederen in het kleine stadje Beaverfield lopen hoog op wanneer er een voorstel voor een nieuwe gasleiding wordt gepresenteerd. Wanneer Beaverfield vervolgens ook nog wordt getroffen door een sneeuwstorm en er een mysterieus wezen opduikt dat de stad terroriseert, moet de nieuwe boswachter Finn de vrede zien te bewaren.

Boiling Point

Panorama
18:30 - 20:04 Kijkhuis 2

Het is topdrukte in het chique Londense restaurant van chef Andy. De avond verloopt van kwaad tot erger: onhandig personeel, voedselinspectie, een wraakzuchtige voormalige partner… Deze in één take opgenomen thriller biedt een levendige inkijk in dit vreemde wereldje – een zenuwslopende en opwindende ervaring.

Luzzu

First Feature Competition
18:45 - 20:19 Trianon 2

Een luzzu is een traditionele Maltese houten vissersboot. Jesmark heeft de zijne geërfd van zijn vader. Terwijl hij zelf net vader geworden is, probeert hij als zelfstandige visser te overleven en raakt zo betrokken bij illegale visvangst. Een authentiek drama over armoede, tradities en menselijke waardigheid.

Ninjababy

Nordic Watching
19:00 - 20:43 Trianon 1

Wanneer de jonge Rakel er pas na zes maanden zwangerschap achterkomt dat er een baby op komst is heeft ze moeite dit te accepteren. Hoe heeft deze ninjababy zich zes maanden verborgen weten te houden? Deze fijne frisse film wordt ongetwijfeld een van de hits van het festival.

Nowhere Special

Panorama
19:00 - 20:36 Kijkhuis 1

Als 35-jarige glazenwasser en alleenstaande vader John (James Norton) hoort dat hij ongeneeslijk ziek is, wijt hij zijn laatste maanden aan het vinden van een nieuw thuis voor zijn 4-jarige zoontje Michael (Daniel Lamont), vastbesloten om ‘de dood’ zo lang mogelijk buiten de deur te houden. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Next Door

Panorama
19:15 - 21:02 Trianon 3

Gevierd acteur Daniel, klaar voor een auditie in een superheldenfilm, stapt een bar binnen. Daar vindt hij Bruno, die lang op deze gelegenheid heeft gewacht – om wraak te nemen. Next Door is het rake regiedebuut van Daniel Brühl, een tragikomedie vol zelfspot en messcherpe dialogen.

Pig

American Indie Competition
20:00 - 21:32 Lido 3

Rob is een truffelzoeker die zich heeft afgezonderd in de wildernis in Oregon. Wanneer zijn geliefde, prijswinnende varken ontvoerd wordt, moet hij noodgedwongen naar zijn vroegere leefomgeving in Portland terugkeren om daar af te rekenen met zijn verleden.

The Blind Man Who Did Not Want to See Titanic

Nordic Watching
21:15 - 22:37 Trianon 2

Ondanks zijn blindheid en het feit dat hij vanwege zijn MS in een rolstoel zit, besluit Jaakko zijn geliefde Sirpa voor het eerst op te gaan zoeken. Hij hoeft tijdens zijn tocht immers slechts op vijf vreemden te vertrouwen. Dat moet wel goedkomen, toch?

Night On Earth: Limited Edition

Specials
21:15 - 23:53 Kijkhuis 2

Aan de vijf taxiritten in Jim Jarmusch’ meesterwerk Night on Earth voegt Toneelgroep Al Dente een zesde, Leidse rit toe. Geen rit op het doek, maar op het podium. Een man en een paard stappen in. Absurdistisch? Realistisch? Of iets ertussenin?

Ich Bin Dein Mensch

Panorama
21:30 - 23:15 Trianon 1

Voor een onderzoek wordt de cynische wetenschapster Alma opgescheept met de aantrekkelijke Tom: een robot die ontwikkeld is speciaal om haar gelukkig te maken. Er volgt een tragikomisch sprookje over deze ongewone (mis)match en de vraag wat ons menselijk maakt.

Shithouse

American Indie Competition
21:30 - 23:10 Trianon 3

Meer indie wordt het niet: Cooper Raiff schreef, regisseerde, bewerkte en produceerde zijn regiedebuut Shithouse en speelt ook de hoofdrol van eenzame eerstejaars Alex. De film gaat over de relatie die er tussen hem en Maggie ontstaat. Van charmante ongemakkelijkheid naar Linklater-achtige gesprekken. Grand Jury Award op SXSW!

The Eyes of Tammy Faye

Panorama
21:45 - 23:51 Kijkhuis 1

Jessica Chastain speelt de rol van de flamboyante televisie-evangeliste Tammy Faye Bakker in dit intieme portret van de opkomst en uiteindelijke ineenstorting van het Bakker-imperium. Prachtige biopic van de regisseur van The Big Sick.

Cryptozoo

Bonkers!
22:00 - 23:35 Lido 3

In deze psychedelische animatiefilm proberen Cryptozoobewakers een Baku te vangen, een droom-etend mythisch wezen, en beginnen ze zich af te vragen of ze deze beesten moeten tentoonstellen of ze verborgen en onbekend moeten houden. Ondertussen vinden een paar geliefden per ongeluk hun weg naar de Cryptozoo, wat tot onvoorspelbare gevolgen leidt.

Jongerenjury tijdens het LIFF!


Meer informatieMeer informatie

ONEINDIG VEEL NICOLAS CAGE


marathonmarathon

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Inschrijven Inschrijven