donderdag 04 november

The Duke

Panorama
11:00 - 12:36 Kijkhuis 2

In 1961 steelt de zestigjarige taxichauffeur Kempton Bunton het portret van The Duke of Wellington uit de National Gallery in Londen. In zijn losgeldbrieven belooft hij het schilderij terug te geven wanneer de overheid televisie gratis beschikbaar maakt voor ouderen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal vol Britse hilariteit!

Ninjababy

Nordic Watching
11:00 - 12:43 Trianon 1

Wanneer de jonge Rakel er pas na zes maanden zwangerschap achterkomt dat er een baby op komst is heeft ze moeite dit te accepteren. Hoe heeft deze ninjababy zich zes maanden verborgen weten te houden? Deze fijne frisse film wordt ongetwijfeld een van de hits van het festival.

Magnetic Beats

First Feature Competition
11:15 - 12:53 Lido 3

Muziek speelt een belangrijke rol in deze romantische debuutfilm die indruk maakte in Cannes. Twee broers in Bretagne in de postpunkwereld van de jaren 80 gebruiken piratenradio als uitlaatklep. De muziek (en topcast!) zorgen voor een Europese coming-of-age die het publiek meevoert en ontroert.

Petrov's Flu

Panorama
11:15 - 13:40 Trianon 3

Een dag uit het leven van de door griep geplaagde familie Petrov in postsovjetisch Rusland. Door de koorts leidt Petrov, een striptekenaar, aan waanvoorstellingen. Zijn vrouw is een bibliothecaresse die gewelddadige mannen vermoordt. Onder het ogenschijnlijk ordinaire oppervlak van het dagelijks leven spelen zich buitengewone gebeurtenissen af.

John and the Hole

Bonkers!
11:30 - 13:13 Trianon 2

De dertienjarige John vindt een diep gat in het bos rondom zijn ouderlijk huis. Zonder enige aanleiding besluit hij zijn ouders en zus te drogeren, waarna hij ze gevangen houdt in het gat. Een absurde coming-of-age en psychologische thriller geregisseerd door veelbelovende debutant Pascual Sisto.

Nowhere Special

Panorama
11:30 - 13:06 Kijkhuis 1

Als 35-jarige glazenwasser en alleenstaande vader John (James Norton) hoort dat hij ongeneeslijk ziek is, wijt hij zijn laatste maanden aan het vinden van een nieuw thuis voor zijn 4-jarige zoontje Michael (Daniel Lamont), vastbesloten om ‘de dood’ zo lang mogelijk buiten de deur te houden. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Sisters with Transistors (i.s.m. EYES WIDE SHUT & Maxi Radio)

Specials
13:30 - 14:56 Lido 3

op De Leidse organisaties EYES WIDE SHUT, Maxi Radio en Leiden International Film Festival slaan dit jaar de handen ineen! De avond begint met de tweede Nederlandse vertoning van een van de meest inspirerende muziekdocumentaries van de afgelopen jaren, 'Sisters with Transistors' van Lisa Rovner. Na de vertoning op 30 oktober duiken we de avond in met een concert en DJ-sets, een zorgvuldig samengestelde line-up met uitzonderlijke muzikanten en artiesten. 

Madres paralelas

Panorama
13:30 - 15:33 Trianon 1

In de nieuwste Almodóvar ontmoeten twee vrouwen elkaar in het ziekenhuis waar ze beiden op het punt staan te bevallen. De oudere Janis (een geweldige Penélope Cruz) probeert tiener Ana (ontdekking Milena Smit) te steunen terwijl ze door de gangen slenteren. Ze krijgen een hechte band die impact blijkt te hebben op de rest van hun leven.

Next Door

Panorama
13:45 - 15:17 Kijkhuis 2

Gevierd acteur Daniel, klaar voor een auditie in een superheldenfilm, stapt een bar binnen. Daar vindt hij Bruno, die lang op deze gelegenheid heeft gewacht – om wraak te nemen. Next Door is het rake regiedebuut van Daniel Brühl, een tragikomedie vol zelfspot en messcherpe dialogen.

Sun Children

Panorama
14:00 - 15:39 Kijkhuis 1

De 12-jarige Ali en zijn vrienden proberen met kleine criminaliteit te overleven in Teheran. Dan krijgen ze de kans om een schat te vinden door lid te worden van de Zonneschool. Tussen de lessen door graven ze naar de schat, maar misschien vinden ze wel meer dan alleen rijkdom.

Les méchants

Bonkers!
14:00 - 15:19 Trianon 2

Patrick en Sebastien hebben de slechtste dag van hun leven. Binnen een paar uur worden ze de meest gezochte schurken in Frankrijk omdat een sensatiebeluste tv-presentatrice nepnieuws over hen verspreidt.

Aloners

First Feature Competition
14:15 - 15:46 Trianon 3

Net als veel andere twintigers doet Jina alles lekker alleen. Maar als haar buurman alleen in zijn appartement overlijdt gaat ze haar kleine wereld met heel andere ogen bekijken. En wij kijken mee. Een intiem en indrukwekkend debuut van Hong Sung-eun.

Annette

Bonkers!
15:45 - 18:06 Lido 3

Adam Driver en Marion Cottilard in een musical van de Franse maestro Léon Carax (Holy Motors). Moeten we nog meer zeggen? Ohja, misschien dat deze vreemde en fantastische ervaring is geschreven door poplegendes The Sparks Brothers. Dat wil je niet missen!

The Souvenir: Part II

16:00 - 17:46 Kijkhuis 2

Filmstudente Julie (Honor Swinton Byrne - net zo fantastisch als haar film- en echte moeder Tilda Swinton) gebruikt ervaringen uit haar getroebleerde relatie met de charismatische, manipulatieve Anthony voor haar afstudeerfilm. Ook los van deel I is The Souvenir II prachtig, vol warmte en mooie observaties.

The Many Saints of Newark

Panorama
16:15 - 18:15 Trianon 1

Vijftien jaar na het einde van The Sopranos komt nu de prequel naar het witte doek. Een jonge Tony Soprano kijkt op naar zijn oom Dickie Moltisanti, die moet kiezen of hij zijn neef bij zijn zaken wil betrekken of hem wil behoeden voor een maffialeven.

Shithouse

American Indie Competition
16:15 - 17:55 Trianon 3

Meer indie wordt het niet: Cooper Raiff schreef, regisseerde, bewerkte en produceerde zijn regiedebuut Shithouse en speelt ook de hoofdrol van eenzame eerstejaars Alex. De film gaat over de relatie die er tussen hem en Maggie ontstaat. Van charmante ongemakkelijkheid naar Linklater-achtige gesprekken. Grand Jury Award op SXSW!

The Exam

Panorama
16:30 - 17:59 Trianon 2

Rojin is een jonge Koerdische vrouw die op het punt staat het toelatingsexamen voor de universiteit te doen. Rojins ongelukkig getrouwde zus Shilan besluit haar koste wat kost te helpen, waardoor ze verstrikt raken in een enorm netwerk van corruptie dat alle delen van de samenleving met elkaar verbindt.

The Justice of Bunny King

First Feature Competition
16:30 - 18:11 Kijkhuis 1

Bunny King heeft een duister verleden, maar probeert haar leven op de rit te krijgen om haar twee kinderen weer terug te winnen. Na een confrontatie vlucht Bunny voor de autoriteiten met haar misbruikte nichtje Tonyah, en begint haar gevecht om uit de put te komen.

The Sacred Spirit

Panorama
18:45 - 20:22 Trianon 3

Julio is dood. Verschrikkelijk nieuws voor Ovni-Levante, de ufologievereniging die hij leidde. De dood raakt een van de leden, José Manuel, bijzonder hard. Julio en hij werkten aan een geheim project dat de menselijke toekomst compleet op zijn kop zou kunnen zetten, dat José nu alleen moet uitvoeren.

The French Dispatch

Panorama
19:00 - 20:48 Trianon 1

Wes Andersons’ The French Dispatch volgt de redactie, journalisten en verhalen uit de laatste editie van dit gelijknamige tijdschrift (losjes gebaseerd op ‘The New Yorker’). Absurdistisch en komisch, zoals we van Anderson gewend zijn, is dit een filmcollage met een absolute sterrencast.

Boiling Point

Panorama
19:00 - 20:34 Kijkhuis 1

Het is topdrukte in het chique Londense restaurant van chef Andy. De avond verloopt van kwaad tot erger: onhandig personeel, voedselinspectie, een wraakzuchtige voormalige partner… Deze in één take opgenomen thriller biedt een levendige inkijk in dit vreemde wereldje – een zenuwslopende en opwindende ervaring.

BIJNA UITVERKOCHT

Karen Dalton: In My Own Time

Specials
19:00 - 20:25 Lido 3

De blues- en folkzangeres Karen Dalton, generatiegenoot van Bob Dylan die haar ooit zijn favoriete zangeres noemde, is inmiddels haast vergeten. Zeer onterecht, en deze documentaire is een prachtig portret van een onconventionele vrouw met een fabelachtige stem.

Happily

American Indie Competition
19:15 - 20:51 Trianon 2

Tom en Janet zijn al jaren gelukkig getrouwd, misschien zelfs wel té gelukkig. Een mysterieus bezoek, een lijk en een berg vragen leiden tot een tripje met bevriende koppels die misschien toch geen vrienden zijn? In deze romantische komedie is niets wat het lijkt...

Black Panther

Specials
19:30 - 22:00 RMO

Superhelden-blockbuster uit 2018, met Chadwick Boseman in de hoofdrol. De film neemt je mee naar de machtsstrijd binnen het fictieve Afrikaanse land Wakanda, dat zijn rijkdom verborgen houdt. Met introductie door egyptoloog Daniel Soliman.

The Blind Man Who Did Not Want to See Titanic

Nordic Watching
21:15 - 22:37 Kijkhuis 1

Ondanks zijn blindheid en het feit dat hij vanwege zijn MS in een rolstoel zit, besluit Jaakko zijn geliefde Sirpa voor het eerst op te gaan zoeken. Hij hoeft tijdens zijn tocht immers slechts op vijf vreemden te vertrouwen. Dat moet wel goedkomen, toch?

Mass

American Indie Competition
21:30 - 23:20 Kijkhuis 2

Richard en Linda en Jay en Gail ontmoeten elkaar jaren nadat de zoon van Richard en Linda tijdens een tragische schietpartij hun levens overhoop gooide. Het leidt tot een gesprek vol woede, rouw en acceptatie. Indrukwekkend regiedebuut van acteur Fran Kranz, samen met een geweldige cast.

Last Night in Soho

Panorama
21:30 - 23:26 Trianon 1

Een jonge vrouw met een passie voor mode belandt op mysterieuze wijze in het Londen van de jaren zestig. Daar ontmoet ze haar idool, een adembenemende zangeres. Wat start als ultieme droom wordt al snel een psychologische nachtmerrie in deze langverwachte nieuwe film van Edgar Wright (Baby Driver, Hot Fuzz).

Our Ladies

Panorama
21:30 - 23:16 Lido 3

In het Schotland van de jaren 90 krijgt een groep katholieke schoolmeisjes de kans om naar Edinburgh te gaan voor een koorwedstrijd. Ze zijn alleen weinig geïnteresseerd in de wedstrijd en meer in het nachtleven, in deze heerlijke coming-of-age film.

La Verónica

Bonkers!
21:45 - 23:25 Trianon 2

In de wereld van voetbalvrouw en influencer Verónica draait alles om.. Verónica. Haar pasgeboren baby leidt de aandacht eigenlijk alleen maar van haar af, en nu loopt er plots ook nog een een onderzoek naar de dood van haar dochtertje, tien jaar geleden. In deze harde realiteit zijn de gladstrijkende social media-filters plots erg ver weg…

Les Héroïques

First Feature Competition
21:45 - 23:24 Trianon 3

Ex-verslaafde Michel wil maar niet opgroeien en hangt de hele dag rond met zijn oudste zoon, dromend over motoren. Maar nu wordt hij gedwongen verantwoordelijkheid te nemen voor zijn zieke vader en zijn pasgeboren kind en worstelt om niet dezelfde fouten als vroeger te maken.

Jongerenjury tijdens het LIFF!


Meer informatieMeer informatie

ONEINDIG VEEL NICOLAS CAGE


marathonmarathon

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Inschrijven Inschrijven