woensdag 03 november

Annette

Bonkers!
11:00 - 13:21 Trianon 1

Adam Driver en Marion Cottilard in een musical van de Franse maestro Léon Carax (Holy Motors). Moeten we nog meer zeggen? Ohja, misschien dat deze vreemde en fantastische ervaring is geschreven door poplegendes The Sparks Brothers. Dat wil je niet missen!

Ballad of a White Cow

Panorama
11:15 - 13:00 Kijkhuis 1

Als de Iraanse Mina erachter komt dat haar man Babak onterecht ter dood veroordeeld is, wordt haar leven overhoop gehaald. Ondanks pogingen vanuit de overheid om het recht te trekken door verontschuldigingen en financiële compensatie begint Mina een stille strijd tegen het cynische systeem van Iran.

Cette musique ne joue pour personne

Panorama
11:15 - 13:02 Trianon 3

Een absurde komedie die laat zien dat liefde, maar ook kunst, weggelegd is voor iedereen – ook de meest geharde havenarbeiders. Het leven van een groep dokwerkers staat op zijn kop wanneer ze, hun agressieve werkelijkheid geconfronteerd wordt met verliefdheid, poëzie en kwetsbaarheid.

Jockey

American Indie Competition
11:30 - 13:06 Trianon 2

Het leven als jockey heeft zijn sporen nagelaten op het lichaam van Jackson. Hij hoopt met een nieuw racepaard nog één keer kampioen te kunnen worden. Dan staat plotseling de jonge ruiter Gabriel voor zijn deur, die beweert dat hij Jackson’s zoon is. De verwezenlijking van zijn droom lijkt hierdoor verder weg dan ooit.

Luzzu

First Feature Competition
11:45 - 13:19 Kijkhuis 2

Een luzzu is een traditionele Maltese houten vissersboot. Jesmark heeft de zijne geërfd van zijn vader. Terwijl hij zelf net vader geworden is, probeert hij als zelfstandige visser te overleven en raakt zo betrokken bij illegale visvangst. Een authentiek drama over armoede, tradities en menselijke waardigheid.

One Second

Panorama
13:30 - 15:14 Kijkhuis 1

Een filmliefhebber die tijdens de Culturele Revolutie vastzit in een boerengevangenis krijgt een relatie met een dakloze zwerfster. Deze langverwachte nieuwe film van Zhang Yimou, bekend van kleurrijke meesterwerken als Raise the Red Lantern en House of Flying Daggers, werd genomineerd voor de Gouden Beer in Berlijn.

Persian Lessons

Panorama
14:00 - 16:07 Kijkhuis 2

Gilles ontloopt in een concentratiekamp in 1942 maar net zijn executie door zich als een Iraniër voor te doen. Maar dan moet hij opeens Farsi leren aan een SS-officier. Als die maar niet ontdekt dat de taal die hem geleerd wordt nep is...

A Man From Podolsk

Bonkers!
14:00 - 15:32 Trianon 2

Nikolai is journalist bij een vergeten krantje in het Russische Podolsk, maar droomt van een leven als rockster. Dan wordt hij om onduidelijke redenen opgepakt en verhoord door de politie. Wie zijn deze intellectuele agenten en waarom weten ze alles van hem? Beklemmend en duister, maar vol donkere humor.

Lamb

Nordic Watching
14:00 - 15:46 Trianon 3

Een kinderloos stel dat de baby van iemand anders in bezit neemt en een biologische moeder die niet bereid is afstand te doen van haar kroost. Tot nu toe klinkt het plot van Lamb niet al te vernieuwend. Totdat je bedenkt dat de moeder van de baby een schaap is, en de baby zelf een wel heel bijzonder lammetje.

King Richard

Panorama
14:15 - 16:33 Trianon 1

Richard Williams, een fantastische Will Smith in een rol die nu al wordt getipt voor een Oscar, is de vader en coach van Venus en Serena, die hard op weg zijn twee van de meest legendarische tennissers aller tijden te worden.

The Sacred Spirit

Panorama
16:00 - 17:37 Kijkhuis 1

Julio is dood. Verschrikkelijk nieuws voor Ovni-Levante, de ufologievereniging die hij leidde. De dood raakt een van de leden, José Manuel, bijzonder hard. Julio en hij werkten aan een geheim project dat de menselijke toekomst compleet op zijn kop zou kunnen zetten, dat José nu alleen moet uitvoeren.

Magnetic Beats

First Feature Competition
16:30 - 18:08 Trianon 2

Muziek speelt een belangrijke rol in deze romantische debuutfilm die indruk maakte in Cannes. Twee broers in Bretagne in de postpunkwereld van de jaren 80 gebruiken piratenradio als uitlaatklep. De muziek (en topcast!) zorgen voor een Europese coming-of-age die het publiek meevoert en ontroert.

After Love

Panorama
16:30 - 17:59 Kijkhuis 2

Wanneer Mary ontdekt dat haar man een geheim leven leidde aan de overkant van het Kanaal, vertrekt ze zelf naar Calais op zoek naar antwoorden. Dit pakt echter anders uit dan verwacht. Een hartverwarmend portret van twee vrouwen die culturele verschillen overbruggen om zichzelf (en elkaar) te hervinden.

Limbo

Panorama
16:45 - 18:29 Trianon 3

Op een fictief afgelegen Schots eiland wacht een groep nieuwkomers op de uitkomst van hun asielaanvraag. Onder hen bevindt zich Omar, een jonge Syrische muzikant die gebukt gaat onder het gewicht van de ‘oed’ van zijn grootvader, die hij helemaal uit zijn thuisland heeft meegesleept. Heerlijk droogkomisch drama.

LCKV 100 jaar: Waarom gaan we toch ieder jaar weer mee?

Specials
17:15 - 18:15 Trianon 1

Een begrip in Leiden en omstreken: LCKV Jeugdvakanties viert zijn 100-jarig jubileum. Duizenden deelnemers en vrijwilligers gaan elk jaar weer mee: Maar waarom eigenlijk? Beleef en ontdek de magie en kracht van de LCKV!

BIJNA UITVERKOCHT

Riders of Justice

Nordic Watching
18:45 - 20:41 Kijkhuis 2

Hoe een treinongeluk een serie therapeutische wraakacties in gang zet, en hoe dat al of niet samenhangt met een gestolen fiets en een vieze sandwich – het valt allemaal op zijn plek in deze fabuleuze Deense noodlots-tragikomedie, met de beste acteurs van Denemarken.

Les m├ęchants

Bonkers!
19:00 - 20:19 Trianon 2

Patrick en Sebastien hebben de slechtste dag van hun leven. Binnen een paar uur worden ze de meest gezochte schurken in Frankrijk omdat een sensatiebeluste tv-presentatrice nepnieuws over hen verspreidt.

Zola

American Indie Competition
19:00 - 20:26 Trianon 3

“y’all wanna hear a story about why me and this bitch here fell out? It’s kinda long but full of suspense...” Deze tweet uit 2015 maakte Zola de eerste film gebaseerd op een twitter-thread. Een kleurrijk, fris, steeds verder uit de hand lopend verhaal van twee strippers in Florida.  

Un Monde

First Feature Competition
19:15 - 20:27 Kijkhuis 1

De 7-jarige Nora komt klem te zitten tussen de volwassen- en kinderwereld wanneer ze ziet dat haar oudere broer Abel wordt gepest op het schoolplein. Dit mooie drama viel onder andere in de prijzen op het Filmfestival van Cannes.

Nowhere Special

Panorama
19:15 - 20:51 Trianon 1

Als 35-jarige glazenwasser en alleenstaande vader John (James Norton) hoort dat hij ongeneeslijk ziek is, wijt hij zijn laatste maanden aan het vinden van een nieuw thuis voor zijn 4-jarige zoontje Michael (Daniel Lamont), vastbesloten om ‘de dood’ zo lang mogelijk buiten de deur te houden. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Dirty Computer

Specials
19:30 - 21:00 RMO

Korte sci-fi-film van Janelle Monaé, een van de belangrijkste hedendaagse Amerikaanse hedendaagse artiesten. Haar gelijknamige derde album is een complexe, onweerstaanbare mix van onder meer R&B, hiphop, electro en rock, en de film verbeeldt Monáe’s maatschappelijke verzet.

Mart & Movies

Specials
20:15 - 21:45 Stadsgehoorzaal

In het theaterprogramma Mart & Movies speelt gitaarfenomeen Mart Hillen filmmuziek uit klassiekers als Titanic en Mission Impossible, maar ook recente films als Bohemian Rhapsody.

Rocky Horror Show

Specials
20:15 - 21:45 Leidse Schouwburg

De wereldwijde absolute must-see Rocky Horror Show is een hilarische, wilde rit vol onweerstaanbare muziek en rondvliegende hormonen met o.a Sven Ratzke, Ellen Pieters, en Esmée Dekker.

Werewolves Within

Bonkers!
21:00 - 22:37 Kijkhuis 1

De gemoederen in het kleine stadje Beaverfield lopen hoog op wanneer er een voorstel voor een nieuwe gasleiding wordt gepresenteerd. Wanneer Beaverfield vervolgens ook nog wordt getroffen door een sneeuwstorm en er een mysterieus wezen opduikt dat de stad terroriseert, moet de nieuwe boswachter Finn de vrede zien te bewaren.

Ted K

American Indie Competition
21:15 - 23:15 Trianon 2

Ted K. leeft afgezonderd in een houten hutje in de bergen van Montana. Daar begint hij langzaam te radicaliseren. Hij is Ted Kaczynski: de Unabomber. Ted K is een ongebruikelijke biopic: dagboekfragmenten, indringende beelden en muziek vormen een hypnotische compositie over eenzaamheid en geweld.

The Duke

Panorama
21:30 - 23:06 Kijkhuis 2

In 1961 steelt de zestigjarige taxichauffeur Kempton Bunton het portret van The Duke of Wellington uit de National Gallery in Londen. In zijn losgeldbrieven belooft hij het schilderij terug te geven wanneer de overheid televisie gratis beschikbaar maakt voor ouderen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal vol Britse hilariteit!

Gagarine

First Feature Competition
21:30 - 23:08 Trianon 3

De 16-jarige ruimtevaartliefhebber Youri sluit zich aan bij het verzet als de sociale woonwijk waarin hij woont, Gagarine, dreigt te worden gesloopt in dit sprookjesachtige drama gebaseerd op de echte sloop van Cité Gagarine in 2019.

The Card Counter

Panorama
21:45 - 23:37 Trianon 1

William Tell (een geweldige Oscar Isaac) probeert zijn verleden te vergeten door niets anders te doen dan gokken. Wanneer hij een gekwelde jongeman onder zijn hoede probeert te nemen, wordt het erg lastig om zijn verleden achter zich te laten.

Jongerenjury tijdens het LIFF!


Meer informatieMeer informatie

ONEINDIG VEEL NICOLAS CAGE


marathonmarathon

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Inschrijven Inschrijven