dinsdag 02 november

Ich Bin Dein Mensch

Panorama
11:00 - 12:45 Trianon 1

Voor een onderzoek wordt de cynische wetenschapster Alma opgescheept met de aantrekkelijke Tom: een robot die ontwikkeld is speciaal om haar gelukkig te maken. Er volgt een tragikomisch sprookje over deze ongewone (mis)match en de vraag wat ons menselijk maakt.

Murina

First Feature Competition
11:15 - 12:47 Kijkhuis 1

Op een Kroatisch eiland lopen de emoties tussen rusteloze tiener Julija en haar controlerende vader steeds hoger op als een oude vriend van de familie arriveert. De film, die de Caméra d’Or won in Cannes dit jaar, maakt onderhuidse spanningen op een sublieme manier voelbaar.

Petrov's Flu

Panorama
11:15 - 13:40 Trianon 2

Een dag uit het leven van de door griep geplaagde familie Petrov in postsovjetisch Rusland. Door de koorts leidt Petrov, een striptekenaar, aan waanvoorstellingen. Zijn vrouw is een bibliothecaresse die gewelddadige mannen vermoordt. Onder het ogenschijnlijk ordinaire oppervlak van het dagelijks leven spelen zich buitengewone gebeurtenissen af.

The Blind Man Who Did Not Want to See Titanic

Nordic Watching
11:30 - 12:52 Trianon 3

Ondanks zijn blindheid en het feit dat hij vanwege zijn MS in een rolstoel zit, besluit Jaakko zijn geliefde Sirpa voor het eerst op te gaan zoeken. Hij hoeft tijdens zijn tocht immers slechts op vijf vreemden te vertrouwen. Dat moet wel goedkomen, toch?

After Love

Panorama
11:45 - 13:14 Kijkhuis 2

Wanneer Mary ontdekt dat haar man een geheim leven leidde aan de overkant van het Kanaal, vertrekt ze zelf naar Calais op zoek naar antwoorden. Dit pakt echter anders uit dan verwacht. Een hartverwarmend portret van twee vrouwen die culturele verschillen overbruggen om zichzelf (en elkaar) te hervinden.

The French Dispatch

Panorama
13:30 - 15:18 Trianon 1

Wes Andersons’ The French Dispatch volgt de redactie, journalisten en verhalen uit de laatste editie van dit gelijknamige tijdschrift (losjes gebaseerd op ‘The New Yorker’). Absurdistisch en komisch, zoals we van Anderson gewend zijn, is dit een filmcollage met een absolute sterrencast.

Maixabel

Panorama
13:30 - 15:25 Kijkhuis 1

Elf jaar na de moord op haar man door de terroristische organisatie ETA krijgt Maixabel Lasa het opmerkelijke verzoek om een van zijn moordenaars te ontmoeten in de gevangenis. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

La Traversée

First Feature Competition
13:45 - 15:09 Trianon 3

La Traversée vertelt aan de hand van betoverende geanimeerde schilderijen het verhaal van Kyona en Adriel, gevlucht uit hun geboortedorp en nu op zoek naar onderdak en naar hun familie. Onderweg moeten ze noodgedwongen opgroeien van onschuldige kinderen tot weerbare tieners.

Sun Children

Panorama
14:00 - 15:39 Kijkhuis 2

De 12-jarige Ali en zijn vrienden proberen met kleine criminaliteit te overleven in Teheran. Dan krijgen ze de kans om een schat te vinden door lid te worden van de Zonneschool. Tussen de lessen door graven ze naar de schat, maar misschien vinden ze wel meer dan alleen rijkdom.

Shithouse

American Indie Competition
14:15 - 15:55 Trianon 2

Meer indie wordt het niet: Cooper Raiff schreef, regisseerde, bewerkte en produceerde zijn regiedebuut Shithouse en speelt ook de hoofdrol van eenzame eerstejaars Alex. De film gaat over de relatie die er tussen hem en Maggie ontstaat. Van charmante ongemakkelijkheid naar Linklater-achtige gesprekken. Grand Jury Award op SXSW!

Riders of Justice

Nordic Watching
16:00 - 17:56 Trianon 1

Hoe een treinongeluk een serie therapeutische wraakacties in gang zet, en hoe dat al of niet samenhangt met een gestolen fiets en een vieze sandwich – het valt allemaal op zijn plek in deze fabuleuze Deense noodlots-tragikomedie, met de beste acteurs van Denemarken.

I Carry You with Me

American Indie Competition
16:00 - 17:51 Kijkhuis 1

Twee mannen, een ambiteuze chef-kok en een leraar, uit het provinciale Mexico ontmoeten elkaar toevallig en worden verliefd. Ze beginnen een relatie die meerdere decennia zal duren. Onder de maatschappelijke druk emigreren ze naar New York en gaan ze op zoek naar een beter leven, maar dit zal nooit meer hetzelfde zijn.

Persian Lessons

Panorama
16:15 - 18:22 Trianon 3

Gilles ontloopt in een concentratiekamp in 1942 maar net zijn executie door zich als een Iraniër voor te doen. Maar dan moet hij opeens Farsi leren aan een SS-officier. Als die maar niet ontdekt dat de taal die hem geleerd wordt nep is...

Hive

First Feature Competition
16:30 - 17:54 Kijkhuis 2

Sinds de oorlog in Kosovo wordt Fahrije’s man vermist. Om haar kinderen te kunnen onderhouden, start ze een eigen bedrijfje en inspireert daarmee andere vrouwen tot meer zelfstandigheid. Terwijl ze vecht tegen de patriarchale maatschappij wordt ze voor een cruciale beslissing gesteld.

La Verónica

Bonkers!
16:30 - 18:10 Trianon 2

In de wereld van voetbalvrouw en influencer Verónica draait alles om.. Verónica. Haar pasgeboren baby leidt de aandacht eigenlijk alleen maar van haar af, en nu loopt er plots ook nog een een onderzoek naar de dood van haar dochtertje, tien jaar geleden. In deze harde realiteit zijn de gladstrijkende social media-filters plots erg ver weg…

Wild Men

Nordic Watching
18:45 - 20:29 Kijkhuis 2

Filmmaker Thomas Daneskov weet een originele zwarte komedie neer te zetten vol met prachtige kleurrijke personages en ingenieuze scènes. Wild Men volgt Martin terwijl hij worstelt met zijn mannelijkheid door als een Neanderthaler te gaan leven, en de film verrast met elke nieuwe en bizarre, wending.

Madres paralelas

Panorama
18:45 - 20:48 Trianon 1

In de nieuwste Almodóvar ontmoeten twee vrouwen elkaar in het ziekenhuis waar ze beiden op het punt staan te bevallen. De oudere Janis (een geweldige Penélope Cruz) probeert tiener Ana (ontdekking Milena Smit) te steunen terwijl ze door de gangen slenteren. Ze krijgen een hechte band die impact blijkt te hebben op de rest van hun leven.

Magnetic Beats: Limited Edition

Specials
18:45 - 20:53 Trianon 3

LIFF Limited Editions zijn speciale vertoningen van een aantal van de films uit ons programma. Eenmalige ervaringen, speciaal gekoppeld aan de film door een gastkunstenaar. De Limited Edition van Magnetic Beats zal verzorgd worden door de cocktailmakers van Goeie Mie Gin.

The Souvenir: Part II

19:15 - 21:01 Kijkhuis 1

Filmstudente Julie (Honor Swinton Byrne - net zo fantastisch als haar film- en echte moeder Tilda Swinton) gebruikt ervaringen uit haar getroebleerde relatie met de charismatische, manipulatieve Anthony voor haar afstudeerfilm. Ook los van deel I is The Souvenir II prachtig, vol warmte en mooie observaties.

Beyond the Infinite Two Minutes

Bonkers!
19:15 - 20:25 Trianon 2

Wat zou jij doen als je twee minuten in de toekomst en twee minuten in het verleden zou kunnen kijken? Kato ontdekt dat hij precies dat kan, via het beveiligingssysteem van het café waar hij werkt. Een slimme, grappige en originele sciencefiction-komedie, met een hoog tempo en in één lange opname gemaakt.

1984 - New European Ensemble

Specials
20:15 - 21:45 Stadsgehoorzaal

Het New European Ensemble brengt een indringende bewerking van Orwells roman met medewerking van Edward Snowden en Boris van der Ham, en muziek van Mihkel Kerem. Film, literatuur, documentaire en muziek versmelten in 1984 tot een levendige en geëngageerde voorstelling over technologie, privacy en vrijheid.

The Many Saints of Newark

Panorama
21:00 - 23:00 Kijkhuis 2

Vijftien jaar na het einde van The Sopranos komt nu de prequel naar het witte doek. Een jonge Tony Soprano kijkt op naar zijn oom Dickie Moltisanti, die moet kiezen of hij zijn neef bij zijn zaken wil betrekken of hem wil behoeden voor een maffialeven.

Aloners

First Feature Competition
21:15 - 22:46 Trianon 2

Net als veel andere twintigers doet Jina alles lekker alleen. Maar als haar buurman alleen in zijn appartement overlijdt gaat ze haar kleine wereld met heel andere ogen bekijken. En wij kijken mee. Een intiem en indrukwekkend debuut van Hong Sung-eun.

The Last Ones

Nordic Watching
21:15 - 23:27 Trianon 3

De spanningen tussen mijnwerkers en traditionele rendierherders bereiken een kookpunt wanneer de jonge Rupi en de machtige eigenaar van de mijn voor dezelfde vrouw vallen in dit western-achtige drama dat zich afspeelt op de toendra van Lapland.

Tout s'est bien passé

Panorama
21:30 - 23:23 Trianon 1

Wanneer levenslustige 85-jarige André een beroerte krijgt, stelt hij zijn dochter voor een onmogelijke keuze als hij haar vraagt hem te helpen bij het beëindigen van zijn leven. Een aangrijpende, liefdevolle film van François Ozon, gebaseerd op de autobiografie van zijn co-scenarist Emmanuèle Bernheim.

Our Ladies

Panorama
21:30 - 23:16 Kijkhuis 1

In het Schotland van de jaren 90 krijgt een groep katholieke schoolmeisjes de kans om naar Edinburgh te gaan voor een koorwedstrijd. Ze zijn alleen weinig geïnteresseerd in de wedstrijd en meer in het nachtleven, in deze heerlijke coming-of-age film.

Jongerenjury tijdens het LIFF!


Meer informatieMeer informatie

ONEINDIG VEEL NICOLAS CAGE


marathonmarathon

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Inschrijven Inschrijven