maandag 01 november

The Eyes of Tammy Faye

Panorama
11:00 - 13:06 Trianon 1

Jessica Chastain speelt de rol van de flamboyante televisie-evangeliste Tammy Faye Bakker in dit intieme portret van de opkomst en uiteindelijke ineenstorting van het Bakker-imperium. Prachtige biopic van de regisseur van The Big Sick.

La hija

Panorama
11:15 - 13:17 Trianon 3

Tienermeisje Irene is zwanger en woont in een jeugddetentiecentrum, maar wil haar leven omgooien met de hulp van haar begeleider Javier. Zij mag bij hem wonen, onder voorwaarde dat Javier en zijn vrouw de baby mogen houden. Maar wil Irene dit wel?

Les Héroïques

First Feature Competition
11:15 - 12:54 Kijkhuis 1

Ex-verslaafde Michel wil maar niet opgroeien en hangt de hele dag rond met zijn oudste zoon, dromend over motoren. Maar nu wordt hij gedwongen verantwoordelijkheid te nemen voor zijn zieke vader en zijn pasgeboren kind en worstelt om niet dezelfde fouten als vroeger te maken.

The Exam

Panorama
11:45 - 13:14 Trianon 2

Rojin is een jonge Koerdische vrouw die op het punt staat het toelatingsexamen voor de universiteit te doen. Rojins ongelukkig getrouwde zus Shilan besluit haar koste wat kost te helpen, waardoor ze verstrikt raken in een enorm netwerk van corruptie dat alle delen van de samenleving met elkaar verbindt.

Les Olympiades

Panorama
11:45 - 13:30 Kijkhuis 2

Parijs, 13de arrondissement, wijk van Les Olympiades. Emilie zoekt een huisgenoot en ontmoet Camille. Dan komt Nora tussenbeide. Drie jonge vrouwen en een man. Ze zijn vrienden, soms geliefden en vaak beiden in dit fijne drama van Gouden Palm-winnaar Jacques Audiard (Un Prophète).

One Second

Panorama
13:45 - 15:29 Kijkhuis 1

Een filmliefhebber die tijdens de Culturele Revolutie vastzit in een boerengevangenis krijgt een relatie met een dakloze zwerfster. Deze langverwachte nieuwe film van Zhang Yimou, bekend van kleurrijke meesterwerken als Raise the Red Lantern en House of Flying Daggers, werd genomineerd voor de Gouden Beer in Berlijn.

The Card Counter

Panorama
14:00 - 15:52 Trianon 1

William Tell (een geweldige Oscar Isaac) probeert zijn verleden te vergeten door niets anders te doen dan gokken. Wanneer hij een gekwelde jongeman onder zijn hoede probeert te nemen, wordt het erg lastig om zijn verleden achter zich te laten.

Beyond the Infinite Two Minutes

Bonkers!
14:15 - 15:25 Trianon 2

Wat zou jij doen als je twee minuten in de toekomst en twee minuten in het verleden zou kunnen kijken? Kato ontdekt dat hij precies dat kan, via het beveiligingssysteem van het café waar hij werkt. Een slimme, grappige en originele sciencefiction-komedie, met een hoog tempo en in één lange opname gemaakt.

Pig

American Indie Competition
14:15 - 15:47 Kijkhuis 2

Rob is een truffelzoeker die zich heeft afgezonderd in de wildernis in Oregon. Wanneer zijn geliefde, prijswinnende varken ontvoerd wordt, moet hij noodgedwongen naar zijn vroegere leefomgeving in Portland terugkeren om daar af te rekenen met zijn verleden.

Aloners

First Feature Competition
14:15 - 15:46 Trianon 3

Net als veel andere twintigers doet Jina alles lekker alleen. Maar als haar buurman alleen in zijn appartement overlijdt gaat ze haar kleine wereld met heel andere ogen bekijken. En wij kijken mee. Een intiem en indrukwekkend debuut van Hong Sung-eun.

The Electrical Life of Louis Wain

Panorama
16:15 - 18:06 Kijkhuis 1

Door de 19de eeuw heen volgen we de ongelooflijke avonturen van de excentrieke Britse kunstenaar Louis Wain (Benedict Cumberbatch), die met zijn speelse, soms zelfs psychedelische schilderijen ons beeld van katten voor altijd zou veranderen.

Zola

American Indie Competition
16:15 - 17:41 Trianon 2

“y’all wanna hear a story about why me and this bitch here fell out? It’s kinda long but full of suspense...” Deze tweet uit 2015 maakte Zola de eerste film gebaseerd op een twitter-thread. Een kleurrijk, fris, steeds verder uit de hand lopend verhaal van twee strippers in Florida.  

The Sacred Spirit

Panorama
16:30 - 18:07 Trianon 3

Julio is dood. Verschrikkelijk nieuws voor Ovni-Levante, de ufologievereniging die hij leidde. De dood raakt een van de leden, José Manuel, bijzonder hard. Julio en hij werkten aan een geheim project dat de menselijke toekomst compleet op zijn kop zou kunnen zetten, dat José nu alleen moet uitvoeren.

Mass

American Indie Competition
16:30 - 18:20 Kijkhuis 2

Richard en Linda en Jay en Gail ontmoeten elkaar jaren nadat de zoon van Richard en Linda tijdens een tragische schietpartij hun levens overhoop gooide. Het leidt tot een gesprek vol woede, rouw en acceptatie. Indrukwekkend regiedebuut van acteur Fran Kranz, samen met een geweldige cast.

LCKV 100 jaar: Waarom gaan we toch ieder jaar weer mee?

Specials
16:45 - 17:45 Trianon 1

Een begrip in Leiden en omstreken: LCKV Jeugdvakanties viert zijn 100-jarig jubileum. Duizenden deelnemers en vrijwilligers gaan elk jaar weer mee: Maar waarom eigenlijk? Beleef en ontdek de magie en kracht van de LCKV!

Spencer

Panorama
18:45 - 20:36 Trianon 1

Kristen Stewart is de ster in dit beklemmende drama van Pablo Larraín, waarin prinses Diana tijdens een tumultueuze kerstviering een belangrijk keerpunt bereikt. Een beklemmend portret van een kwetsbare vrouw, strijdend tegen haar eigen demonen en de druk van buitenaf.

The Justice of Bunny King

First Feature Competition
18:45 - 20:26 Kijkhuis 2

Bunny King heeft een duister verleden, maar probeert haar leven op de rit te krijgen om haar twee kinderen weer terug te winnen. Na een confrontatie vlucht Bunny voor de autoriteiten met haar misbruikte nichtje Tonyah, en begint haar gevecht om uit de put te komen.

Vengeance Is Mine, All Others Pay Cash

Bonkers!
19:00 - 20:54 Trianon 2

Straatvechter Ajo is nergens bang voor behalve voor zijn eigen impotentie. Hij vecht tegen Iteung en wordt verliefd op haar. Deze 16mm-retro-80s-actie-homage is gemaakt door de Indonesische Quentin Tarantino voor een filmfestivalpubliek dat houdt van low budget-actiespektakel.

The Last Ones

Nordic Watching
19:00 - 21:12 Trianon 3

De spanningen tussen mijnwerkers en traditionele rendierherders bereiken een kookpunt wanneer de jonge Rupi en de machtige eigenaar van de mijn voor dezelfde vrouw vallen in dit western-achtige drama dat zich afspeelt op de toendra van Lapland.

I Carry You with Me

American Indie Competition
19:15 - 21:06 Kijkhuis 1

Twee mannen, een ambiteuze chef-kok en een leraar, uit het provinciale Mexico ontmoeten elkaar toevallig en worden verliefd. Ze beginnen een relatie die meerdere decennia zal duren. Onder de maatschappelijke druk emigreren ze naar New York en gaan ze op zoek naar een beter leven, maar dit zal nooit meer hetzelfde zijn.

Filmquiz

Specials
20:00 - 22:30 Scheltema

Ook dit jaar presenteren quizmasters Nils, Max en Hans weer een spectaculaire filmquiz! Open vragen, plaatjes, filmpjes, muziek; een feest voor oog, oor en brein. Filmkennis helpt, maar je hoeft geen wandelende imdb te zijn om mee te doen.

Ballad of a White Cow

Panorama
21:15 - 23:00 Kijkhuis 2

Als de Iraanse Mina erachter komt dat haar man Babak onterecht ter dood veroordeeld is, wordt haar leven overhoop gehaald. Ondanks pogingen vanuit de overheid om het recht te trekken door verontschuldigingen en financiële compensatie begint Mina een stille strijd tegen het cynische systeem van Iran.

Annette

Bonkers!
21:30 - 23:51 Trianon 1

Adam Driver en Marion Cottilard in een musical van de Franse maestro Léon Carax (Holy Motors). Moeten we nog meer zeggen? Ohja, misschien dat deze vreemde en fantastische ervaring is geschreven door poplegendes The Sparks Brothers. Dat wil je niet missen!

Maixabel

Panorama
21:45 - 23:40 Trianon 3

Elf jaar na de moord op haar man door de terroristische organisatie ETA krijgt Maixabel Lasa het opmerkelijke verzoek om een van zijn moordenaars te ontmoeten in de gevangenis. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Ninjababy: Limited Edition

Specials
21:45 - 23:58 Kijkhuis 1

LIFF Limited Editions zijn speciale vertoningen van een aantal van de films uit ons programma. De Limited Edition van Ninjababy zal verzorgd worden door cabaretier Dolf Jansen.

Pronck Shorts Selection

Shorts
21:45 - 23:07 Trianon 2

Pronck Shorts Selection laat je de eigenzinnigste shorts zien van over de hele wereld. Iedere film probeert op unieke wijze zijn verhaal te vertellen en boodschap mee te delen aan het publiek. Een sessie vol verwondering en verbazing. Dit programma wordt gesponsord door Brouwerij Pronck.

Jongerenjury tijdens het LIFF!


Meer informatieMeer informatie

ONEINDIG VEEL NICOLAS CAGE


marathonmarathon

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Inschrijven Inschrijven