2 - 11 nov 2018

Programma vorig jaar

American Indie Competition

Origineel, authentiek en altijd bijzonder. American indie is filmmaken zonder het grote geld van Hollywood.In dit programma zie je niet alleen de beste onafhankelijke Amerikaanse films, maar ook de sterren van de toekomst. De makers zijn talentvol, veelbelovend en staan aan het begin van hun carrière. Vandaag in de American Indie Competition, morgen op het podium bij de Oscars. Maar wij weten hoe ze begonnen zijn: als filmmakers die dingen nou net even ánders willen doen - en dat blijf je terugzien. 

Panorama

Het panoramaprogramma is dé verzameling van de beste nieuwe films vanuit heel de wereld! Hier zie je voorpremières van ‘s werelds beste regisseurs (Haneke! Clooney! Lanthimos! Östlund!), festivalfavorieten uit Berlijn, Cannes en Venetië, maar ook veel onbekende parels die alleen in Leiden op het Nederlandse witte doek te zien zullen zijn! Verbreed je horizon en maak kennis met de vele gezichten die de filmwereld rijk is, van arthouse tot mainstream en alles daartussenin.

Nordic Watching

Terug van weggeweest: het Nordic Watching-programma, met alles waar we zo van houden: kille rotsgebergtes, absurde humor en personages die onder je huid kruipen. Dus trek je trui aan en geniet van deze cinematografische hooglanden- eh, standen.

Imagine

In deze unieke verbintenis werkt LIFF samen met Imagine, het genrefilmfestival uit Amsterdam dat zich als enige in Nederland focust op de fantastische film. Samen presenteren wij films die tot de verbeelding spreken, die een beetje bij ons allebei passen. In april 2018 gaan we hetzelfde bij hen doen.

LUX Film Prize

De drie beste films uit Europa dingen mee naar de LUX Prize van het Europees Parlement. Op LIFF zijn ze alledrie gratis te zien!

Reel China

Grote blockbusters in thuisland China, maar in Europa kent niemand ze. Onterecht natuurlijk. LIFF brengt ze naar Leiden! Het programma Reel China is mede mogelijk gemaakt door het Confucius Instituut

Shorts

Korte films vanuit de hele wereld in diverse categorieën.

Science & Cinema

Hoe realistisch is de wetenschap die we op het bioscoopscherm zien? Zijn sciencefictionfilms een blik op de toekomst? Dat zijn slechts twee vragen die gesteld worden in Science & Cinema, waarin vooraanstaande wetenschappers films belichten.

LIFF in RMO

Tijdens LIFF 2017 zijn in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden op drie avonden films te zien in het kader van de tentoonstelling Nineveh.

Summer Special

Al jaren is de LIFF Summer Special op het Pieterskerkplein met fijnste Leidse evenement in de zomer. Behalve dit jaar, toen een wispelturig klimaat de pret in het water stortte. Daarom verplaatsten we het geheel naar de herfst en wel op het warmste plekje van Leiden: de grote kas van de Hortus Botanicus. Nog steeds gratis en nog steeds belachelijk gezellig.

LIFF Pilot Season

In samenwerking met HBO, Lumiere en A24 brengen we de beste nieuwe series van het moment naar het witte doek.