Podcast

In de LIFF podcast luister je naar interviews met filmmakers, gesprekken met de vrijwilligers en de jongerenjury en luister je naar toffe filmmuziek. Samen met Maxi Radio organiseert het LIFF dit jaar de podcast in het oude LVC pand (Breestraat 66). Je kunt de podcast terugluisteren op dit kanaal


Programma

Hou het programma in de gaten, want er kan zomaar een extra aflevering worden ingepland!

Maandag 1 november

Duimpjeworstelen x LIFF 
12.30 uur

De Duimpjeworstelen Filmpodcast was te gast in de podcaststudio van het Leiden International Film Festival (LIFF). We mochten daar een aflevering opnemen met festivalprogrammeur Cedric Muyres. En hij wilde het graag opnemen voor dé cultfilm der cultfilms: The Room (2003) van regisseur Tommy Wiseau.

Bekijk hier de aflevering van Duimpjeworstelen! Liever luisteren? Klik dan hier.

Jongerenjury
13.30 uur

Nieuw dit jaar op LIFF is de jongerenjury, een groep jonge filmliefhebbers die het programma van dit jaar kritisch zullen beoordelen. Wat is volgens hen belangrijk bij een goede film? Waarom is een jongerenjury nodig? En (niet onbelangrijk) wat is hun oordeel?

Luister (en kijk) naar Joshua, één van de oprichters van de jury, en Thijs, jongerenjurylid, om te horen over hun ervaringen dit jaar.

Directeur talk met Alexander Mouret
14.30 uur

Alexander Mouret is een van de oprichters van het LIFF en al zestien jaar directeur van het festival. Na deze editie houdt hij het voor gezien, maar niet voordat hij bij Maxi Talks heeft verteld over zijn ervaringen als directeur van het mooiste filmfestival van Nederland.

Beluister het gesprek met Alexander hier terug. Of kijk naar de aflevering via deze link.

Vrijwilligerspodcast
15.30 uur

Geen LIFF zonder vrijwilligers. Daarom spreken we dit jaar tijdens Maxi Talks met twee van deze onmisbare krachten van het festival, Maud en Arnold. Hoe ervaren zij het festival van hun kant? En wat maakt vrijwilligen bij het LIFF, en de LIFF-vrijwilliger, zo bijzonder?

Kijk en luister hier het gesprek terug!

Dinsdag 2 november

Het LIFF programma met programmeurs Nick & Cedric
11.00 uur 

LIFF-programmeurs Nick Hortensius en Cedric Muyres schuiven aan bij Maxi Talks en vertellen over hun kijk en keuzes achter het programma van dit jaar. Hoe komt het programma tot stand? En welke films moeten we deze editie écht gezien hebben?

Beluister deze aflevering hier!

Terugspoelen Podcast
19.00 uur

Vraag jij je ook wel eens af of de series en films van vroeger nog passen in het tijdsbeeld van nu? Martin en Sander zoeken het uit in deze podcast: Terugspoelen!

Terugspoelen naar deze podcast doe je hier!

Zaterdag 6 november

OST Radio - Classics
14.00 uur

Original Soundtracks, muziek gebruikt in films en favoriete verhaaltjes van het witte doek.

Beluister 'm hier!

Interview Regisseur Karoshi
15.00 uur

Geerten Harmens is filmmaker en regisseur. Na het regisseren van videoclips voor artiesten als Ray Fuego staat hij nu op het programma van LIFF met zijn fictiefilm Karoshi. Wij gaan in gesprek met deze jonge filmmaker over zijn visie, ervaringen en ambities in de filmwereld.

Zie deze aflevering hier terug. Of luister naar het interview via soundcloud.

karoshi. this project is so big to me I have a hard time even speaking


Praktische informatie

Waar: Breestraat 66, ingang via de Catharinasteeg.
Toegang: gratis, maar wees wel op tijd!
Online: van 1 t/m 7 november komt er elke dag een podcast online te staan op het LIFF YouTube kanaal en op SoundCloud

Maxi Radio is a multidisciplinary, open-space online radio station for DJ, artists and podcasts makers with interface to art, music or (night) culture. Their goal is to unite and support musical, artistic and cultural talent from Leiden and neighboring cities. This way they facilitate the continuity of talent development and the connection of artists with their audience.