LIFF x Maxi Radio

Maxi Radio, een nieuw online radiostation, biedt DJ’s, kunstenaars en andere culturele ondernemers een podium aan door middel van podcasts, waar zij hun kunsten kunnen delen.


Nick Hortensius

In deze podcast gaan we in gesprek met Nick Hortensius, programmeur van het Leiden International Film Festival. Geen filmfestival in Nederland is hetzelfde en ook LIFF neemt een bijzondere positie in het landschap in. Tijdens deze podcast bespreken we met Nick de verschillende competities en categorieën die jaarlijks te zien zijn op het festival, reflecteren we op vanuit welke principes de films worden geprogrammeerd en hoe het LIFF zich daarin onderscheid van andere filmfestivals in Nederland: American indie, panorama, bonkers, “guilty pleasures”, speciale vertoningen, etc. Ook is het LIFF natuurlijk een door en door Leids festival. Wat betekent Leiden voor het LIFF en het LIFF voor Leiden? Antwoord op deze vraag en meer zie je hier

Cas Mulder

In deze podcast gaan we in gesprek met Cas Mulder. Hij begon zijn loopbaan op de toneelacademie in Maastricht, maar is uiteindelijk afgestudeerd aan de opleiding audiovisual media op de hogeschool van de kunsten te Utrecht (HKU). Inmiddels is hij hard aan de weg aan het timmeren als regisseur van o.a. korte films en videoclips. Als jonge filmmaker heeft hij een eigen kijk op de grote invloed die streamingdiensten als Netflix hebben op de ontwikkeling van een film ‘smaak’ bij jongeren. Deze streamingdiensten zijn als het ware de fastfoodketens van de hedendaagse filmindustrie en hebben zo soms een ongezonde invloed op de manier waarop films ervaren worden ervaren. In dit gesprek zullen we beide kanten van het verhaal belichten aan de hand van theoretische kennis, anekdotes en actualiteiten. Kijk het hier terug.


Stay Tuned!

Gesprekken uit de LIFFingroom zie je via de livestream op YouTube. Blijf op de hoogte via Instagram of Facebook.