LIFF x Het Collectief

Het Collectief brengt mensen samen om in gesprek te gaan over onderwerpen die onze samenleving ràken. Ze maken het geïnformeerde gesprek weer #ultrahip en halen je uit je bubbel. In de LIFFingroom gaan de moderators van Het Collectief in gesprek met verschillende sprekers tijdens het festival.


Imad Saffuri over Yallah! Yallah!

Yallah! Yallah! laat zien hoe tof de Arabische popcultuur is: van Marokkaanse hiphop tot Egyptische bruiloftsmuziek naar Libanese speeddabke en trap uit Syrië. Ontstaan op Lowlands 2017, sindsdien garant voor bubbel-doorbrekende dansvloeren. Maar ook als filmfestivalversie is Yallah! Yallah! bubbeldoorbrekend.

Het Collectief spreekt met DJ Imad Saffuri van Yallah! Yallah! Hoe is Yallah! Yallah! ontstaan en hoe voelt het om je eigen set te draaien in een zaal vol dansende mensen? Kijk hier het gesprek terug, check de Lowlands aftermovie voor een sfeerimpressie en bouw een feestje in je huiskamer met de afspeellijsten van Yallah! Yallah!

Devin van den Berg over Debateren

Op 3 november zijn de Amerikaanse verkiezingen, een spannend moment! Met Devin van den Berg, debatexpert, praten we over speeches in Amerikaanse film en TV. Debatexpert is een collectief van razendsnelle denkers met een passie voor publiek spreken, analytisch redeneren en het stellen van de juiste vragen. Bekijk het gesprek hier

Canalcups over Plastic

Biologen Auke-Florian Hiemstra en Liselotte Rambonnet visten duizenden wegwerpbekers uit de Leidse gracht na het Leidens Ontzet evenement van 2018.

Zij fotografeerden duizend van de opgeviste bekers en plaatsten elke dag één op hun Instagram om draagvlak te creëren bij de gemeente Leiden en Leidenaren voor een overstap naar herbruikbare statiegeldbekers. Canalcups is een korte documentaire over dit verzet van Leiden tegen plastic wegwerpbekers.

Op VRIJDAG 30 OKT 18.30 spreken we Auke-Florian en Liselotte in de LIFFingroom over wat ze drijft en wat ze nog meer van plan zijn de aankomende jaren. Bekijk hier de livestream terug.

Roggeveen|Olijerhoek over Theater

"De Leidse absurdisten Roggeveen|Olijerhoek beschouwen en stichten verwarring. Ze zijn bekend van locatietheater en podcasts en maken zo nu en dan een uitstapje naar het podium van een bestaand theater. Dit jaar zouden ze op 5 november in Theater Ins Blau ‘Heb je ergens last van?’ spelen. Maar die grote theatervoorstelling gaat niet door omdat we allemaal last hebben van corona. Zijn er nog vragen?"

In de LIFFingroom spreken we op VRIJDAG 30 OKT 20.30 Roggeveen|Olijerhoek over de feest van het afzeggen, theater en het zijn van een duo. Dit wil je niet missen! Toch gemist? Check dan hier het gesprek.

Gerry van Bakel over Eenzaamheid

Gerry van Bakel is (radio)journalist en podcastmaker. Zij studeerde journalistiek aan de School voor de Journalistiek in Utrecht. Zij werkte onder andere als eindredacteur bij de afdeling communicatie van de Tweede Kamer. In 2012 maakte ze de overstap naar radio bij Sleutelstad. Gerry presenteert een nieuws- en een sportprogramma, maakt radioreportages, schrijft artikelen en maakt podcasts over maatschappelijke thema's. Sinds september is haar laatste podcastproject te horen op Sleutelstad: Verbroken verbinding, een serie over eenzaamheid in Leiden. Over dat project spreken we haar op ZATERDAG 31 OKT 15.00 in de LIFFingroom.

Aidan Vernee over Moederziel

Aidan Vernee studeerde in 2018 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als scenarist en regisseur. Om hem beter te leren kennen kun je het beste dit filmpje kijken.

Op ZATERDAG 31 OKT 20.30  spreken we hem in de LIFFingroom over film en over zijn laatste project Moederziel dat hij samen met Studio Figur maakte: een live cinemavoorstelling vanuit je eigen huis.


Stay Tuned!

Gesprekken uit de LIFFingroom zie je via de livestream op YouTube. Na de livestream worden de gesprekken tevens beschikbaar gemaakt via links op deze website. Blijf op de hoogte via Instagram of Facebook.

Programma

VR 30 OKT

Devin van den Berg
13.30 uur | US Elections

Canalcups
18.30 uur | Plastic wegwerpbekers

Roggeveen|Olijerhoek
20.30 uur | Theatermaken

ZA 31 OKT

Gerry van Bakel
15.00 uur | Eenzaamheid

Aiden Vernee
20.30 uur | Moederziel

ZA 7 NOV

Jorg Rozier
16.30 uur | Thema: to be announced

ZO 8 NOV

RoosMarijn Kinkel
16.30 uur | Thema: to be announced

Het Collectief

Het Collectief organiseert gepreksavonden, VPRO Tegenlicht Meetups en festivals. En nu staan ze op het LIFF! Benieuwd naar meer van hun werk? Neem dan even een kijkje op de website