-

Op zoek naar meer diepgang en een toffe festivalervaring zonder je huis te verlaten? The LIFFingroom is er voor jou! We zenden verdiepende gesprekken, verhitte discussies en inspirerende masterclasses direct naar jouw woonkamer. Zo kun je, zelfs vanuit je thuisbioscoop, het volledige festival meemaken!

LIFFingroom x Het Collectief

Het Collectief brengt mensen samen om in gesprek te gaan over onderwerpen die onze samenleving ràken. Normaliter organiseert Het Collectief gepreksavonden, VPRO Tegenlicht Meetups en festivals. En nu staan ze op het LIFF! Ze maken het geïnformeerde gesprek weer #ultrahip en halen je uit je bubbel. In de LIFFingroom gaan de moderators van Het Collectief in gesprek met verschillende sprekers tijdens het festival. Welke sprekers dit zijn? Dat houden we nog even spannend. 

LIFF Masterclass: How to make a film? 

Hoe doen die filmmakers dat? Het bedenken van een concept, het creëren van de juiste sfeer op beeld en het monteren van de shots: benieuwd hoe dat eraan toe gaat? Volg onze masterclasses over preproductie, productie  en post-productie.  Alledrie de masterclasses volg je gratis en voor niks via ons YouTube kanaal! 

Digital Directors at LIFF

Interviews en interessante nagesprekken: niet in de bioscoop, wél in je huiskamer! Krijg een introductie van Quinn Armstrong (Survival Skills)  of luister naar een gesprek tussen Noah Hutton (Lapsis)  en onze eigen programmeur Nick Hortensius. En dat is niet alles! Ook filmmakers van Holler  en Cowboy  zijn straks te zien op je beeldscherm. Stay tuned!

Science & Cinema

Het Science and Cinema programma is een jaarlijks terugkerend programma waar een diverse selectie films vanuit een wetenschappelijk perspectief ingeleid zal worden. Denk aan kleine TED-talks gebaseerd op thema’s uit films als tijdreizen, het bestaan van vrije wil en artificial intelligence

LIFFingroom x Maxi Radio

Maxi Radio, een nieuw online radiostation, biedt DJ’s, kunstenaars en andere culturele ondernemers een podium aan door middel van podcasts, waar zij hun kunsten kunnen delen. Daarnaast geven extra context rondom nieuwe culturele initiatieven in de stad. Zo heeft Maxi Radio podcasts opgenomen met ROEM, Tim Juffermans en Rolf Delfos waarbij ze in gesprek gaan over een specifiek onderwerp, zoals een expositie of een nieuw album.Stay Tuned!

Gesprekken uit de LIFFingroom zie je via de livestream op YouTube. Blijf op de hoogte via Instagram of Facebook.