2 - 11 nov 2018

4 redenen waarom je LIFF niet mag missen

1

Ontdek de grote namen 
van de toekomst 

Keep the Change doet zich voor als een romantische komedie, maar geeft ons ondertussen iets unieks: een compromisloos eerlijke kijk op twee mensen met autisme. Waar David er alles aan doet om “normaal” te lijken, accepteert Sarah zichzelf zoals ze is. Samen maken ze de strubbelingen mee die iedereen herkent in een kersverse relatie.

Een dag uit het leven van een groep wel hele diverse New Yorkers wordt prachtig in beeld gebracht in Dustin Guy Defa's PERSON TO PERSON. Een moordmysterie met Michael Cera, tienermeisjesperikelen en de zoektocht naar een zeldzame LP: hier zie je het allemaal.

Een dag uit het leven van een groep wel hele diverse New Yorkers wordt prachtig in beeld gebracht in Dustin Guy Defa's PERSON TO PERSON. Een moordmysterie met Michael Cera, tienermeisjesperikelen en de zoektocht naar een zeldzame LP: hier zie je het allemaal.

De filmmakers die over tien jaar de favoriete regisseurs zijn van al je vrienden, ontdek jij als eerste op LIFF. Colin Trevorrow (Jurassic World) won in 2012 al de competitie van LIFF met Safety Not Guaranteed. Ryan Coogler blies de Rocky-franchise nieuw leven in met Creed nadat LIFF hem een jaar eerder leerde kennen met zijn debuutfilm Fruitvale Station. Star Wars hoofdrolspeler John Boyega brak in Leiden een jaar voor zijn internationale doorbraak door met competitiefilm Imperial Dreams.

2

MORE EVENTS 
AND CRAZINESS   

Naar de bioscoop gaan kun je overal, en daarom heeft LIFF meer dan dat. De afgelopen jaren keken wij junglefilms in een snikhete tropische kas, historische films op een Griekse tempel, het losbandige Spring Breakers in een zwembad inclusief aansluitende poolparty, en nog veel meer. Op het LIFF zie je films zoals je ze nergens anders ziet. Ook komende festivaleditie staat er weer veel zots op het programma.

Twee teams van filmmakers zijn de uitdaging aangegaan om een korte Virtual Reality film te maken binnen 48 uur,  gebaseerd op de thema's van de conferentie Brave New World. De twee films worden in het bijzijn van de makers vertoond en zij zullen toelichting geven op het maakproces.

zondag 5 november
21:30 - 22:30 Trianon 2
Meer info & tickets

In de tragikomedie Last Flag Flying van Richard Linklater (Boyhood) gaan drie Vietnamveteranen (Steve Carrell, Bryan Cranston en Laurence Fishburn) in 2003 op een laatste missie: het begraven van de zoon van één van hen, die in de Irakoorlog is omgekomen. Linklater beheerst de kunst om humor, ontroering en maatsc

zondag 5 november
21:45 - 23:49 Trianon 1
Meer info & tickets

Deze ‘slechtste film ooit’ is inmiddels uitgegroeid tot een ware cultklassieker. Met miniem budget en nog minder capaciteiten toverde Tommy Wiseau een bizar geheel aan onkunde waar je je ogen niet vanaf kan houden. Een 3,6 op IMDb, maar oordeel vooral zelf! Een must-see dus, zeker als je net de making-of hebt gezien...

donderdag 2 november
21:45 - 23:24 Trianon 1
Meer info & tickets
3

You're so close!

Waar je ook woont, je bent in no time op LIFF. En heb je een Cinevillekaart, dan is het festival nog gratis ook.

Boek een hotel

Boek je kamer bij festivalpartner Golden Tulip en ontvang 15% korting bij vermelding van LIFF2017

Boek nu
4

Leiden

Ook tussen de films door is het in Leiden goed toeven. Voor de film kun je langs één van de vele musea, na de film doe je een hapje of drankje bij één van de horecapartners van het festival. En het mooiste: alles is op loopafstand van elkaar.