27 okt - 5 nov 2017

4 redenen waarom je LIFF niet mag missen

1

Ontdek de grote namen 
van de toekomst 

Na Listen Up Philip in 2015 is Alex Ross Perry terug in de competitie met Golden Exits, waarin een jonge Australische vrouw wanorde schept in het ogenschijnlijk rustige bestaan van twee New Yorkse families. De aanwezigheid van Naomi (Emily Browning) verstoort de balans tussen de families en dit resulteert in een fijn por

Nadat ze in hun huwelijk steeds verder uit elkaar zijn gegroeid, besluiten Mary (Debra Winger) en Michael (Tracy Wetts) van elkaar te scheiden. Maar juist als ze dat hebben besloten, ontdekken ze een wederzijdse affectie die zich ontpopt tot een onverwachte romance.

De levens van twee verschillende vrouwen verstrengelen zich langzaam in dit prachtige drama van Matthew Newton (From Nowhere). Een fenomenale rol van Julianne Nicholson als ex-gevangene die haar leven weer op de rails probeert te krijgen en de ambitieuze advocate (Roberts) die haar helpt vechten voor het voodgdijschap van haar zoontje.

De filmmakers die over tien jaar de favoriete regisseurs zijn van al je vrienden, ontdek jij als eerste op LIFF. Colin Trevorrow (Jurassic World) won in 2012 al de competitie van LIFF met Safety Not Guaranteed. Ryan Coogler blies de Rocky-franchise nieuw leven in met Creed nadat LIFF hem een jaar eerder leerde kennen met zijn debuutfilm Fruitvale Station. Star Wars hoofdrolspeler John Boyega brak in Leiden een jaar voor zijn internationale doorbraak door met competitiefilm Imperial Dreams.

2

MORE EVENTS 
AND CRAZINESS   

Naar de bioscoop gaan kun je overal, en daarom heeft LIFF meer dan dat. De afgelopen jaren keken wij junglefilms in een snikhete tropische kas, historische films op een Griekse tempel, het losbandige Spring Breakers in een zwembad inclusief aansluitende poolparty, en nog veel meer. Op het LIFF zie je films zoals je ze nergens anders ziet. Ook komende festivaleditie staat er weer veel zots op het programma.

Kijkhuis on Demand LIFF Style! Elke maand kiezen filmbezoekers in het Kijkhuis uit de beste films, waarvan er elke eerste dinsdag van de maand één vertoond wordt. En omdat die dinsdag nu tijdens het LIFF valt, nemen we die traditie met alle liefde een keertje over! Deze keer mocht er gekozen worden uit drie Australische klassieker

dinsdag 31 oktober
21:00 - 23:00 Kijkhuis 2
Meer info & tickets

Here’s Johnny, again! The Shining is een horrormeesterwerk dat geen introductie nodig heeft. En nu komt de klassieker terug in de Nederlandse bioscoop, inclusief een gloednieuwe exclusieve introductie die je voor het eerst in Leiden kunt zien. Een must voor Stanley Kubrick fans.

zaterdag 28 oktober
21:15 - 23:41 Trianon 1
Meer info & tickets

De film over de slechtste film ooit. Was de beste film op het filmfestival van San Sebastian. Met aansluitend de slechtste film ooit.Vertrouw ons maar gewoon: deze voorpremière wil je niet missen.

donderdag 2 november
19:30 - 21:15 Trianon 1
Meer info & tickets
En nog veel more
Bekijk alles
3

You're so close!

Waar je ook woont, je bent in no time op LIFF. En heb je een Cinevillekaart, dan is het festival nog gratis ook.

Boek een hotel

Boek je kamer bij festivalpartner Golden Tulip en ontvang 15% korting bij vermelding van LIFF2017

Boek nu
4

Leiden

Ook tussen de films door is het in Leiden goed toeven. Voor de film kun je langs één van de vele musea, na de film doe je een hapje of drankje bij één van de horecapartners van het festival. En het mooiste: alles is op loopafstand van elkaar.