27 okt - 5 nov 2017

4 redenen waarom je LIFF niet mag missen

1

Ontdek de grote namen 
van de toekomst 

Als Bradley (Vince Vaughn zoals je hem nog nooit eerder zag) na een mislukte drugsdeal en een heftig vuurgevecht met de politie in de gevangenis belandt, is dat pas het begin van al zijn zorgen...
Zijn vijanden dwingen hem tot steeds gewelddadigere acties, en langzaam verandert de gevangenis in een slagveld. Niet voor tere zieltjes!

Een dag uit het leven van een groep wel hele diverse New Yorkers wordt prachtig in beeld gebracht in Dustin Guy Defa's PERSON TO PERSON. Een moordmysterie met Michael Cera, tienermeisjesperikelen en de zoektocht naar een zeldzame LP: hier zie je het allemaal.

Dit bijna antropologische en toch herkenbare regiedebuut van Joshua Z. Weinstein was dit jaar een van de grote hits op Sundance. Het verhaal van een vader uit een arbeidersmilieu die zijn zoon probeert op te voeden is op zichzelf niet baanbrekend, maar doordat de film werd opgenomen bij de orthodox-jood

De filmmakers die over tien jaar de favoriete regisseurs zijn van al je vrienden, ontdek jij als eerste op LIFF. Colin Trevorrow (Jurassic World) won in 2012 al de competitie van LIFF met Safety Not Guaranteed. Ryan Coogler blies de Rocky-franchise nieuw leven in met Creed nadat LIFF hem een jaar eerder leerde kennen met zijn debuutfilm Fruitvale Station. Star Wars hoofdrolspeler John Boyega brak in Leiden een jaar voor zijn internationale doorbraak door met competitiefilm Imperial Dreams.

2

MORE EVENTS 
AND CRAZINESS   

Naar de bioscoop gaan kun je overal, en daarom heeft LIFF meer dan dat. De afgelopen jaren keken wij junglefilms in een snikhete tropische kas, historische films op een Griekse tempel, het losbandige Spring Breakers in een zwembad inclusief aansluitende poolparty, en nog veel meer. Op het LIFF zie je films zoals je ze nergens anders ziet. Ook komende festivaleditie staat er weer veel zots op het programma.

In de tragikomedie Last Flag Flying van Richard Linklater (Boyhood) gaan drie Vietnamveteranen (Steve Carrell, Bryan Cranston en Laurence Fishburn) in 2003 op een laatste missie: het begraven van de zoon van één van hen, die in de Irakoorlog is omgekomen. Linklater beheerst de kunst om humor, ontroering en maatsc

zondag 5 november
21:45 - 23:49 Trianon 1
Meer info & tickets

In samenwerking met Naturalis

Sneeuwwitje nam een hapje van een giftige appel, en... viel neer. Gelukkig werd ze gered door de prins! 

Een appel is natuurlijk niet giftig. Hij was giftig GEMAAKT door de boze koningin! Maar hoe zit dat in de natuur? Is er echt groente of fruit dat giftig is ? En ho

woensdag 1 november
14:00 - 15:23 Trianon 1
Meer info & tickets

De Sub071 moest in 2015, na zeven jaar en honderden shows, haar deuren sluiten. De mensen in de organisatie, hun passie en openheid voor nieuwe muziek, inspireerden documentairemaakster Minja Sarovic tot het maken van een DIY-film over deze DIY-venue.

zaterdag 4 november
13:15 - 14:15 Trianon 3
Meer info & tickets
En nog veel more
Bekijk alles
3

You're so close!

Waar je ook woont, je bent in no time op LIFF. En heb je een Cinevillekaart, dan is het festival nog gratis ook.

Boek een hotel

Boek je kamer bij festivalpartner Golden Tulip en ontvang 15% korting bij vermelding van LIFF2017

Boek nu
4

Leiden

Ook tussen de films door is het in Leiden goed toeven. Voor de film kun je langs één van de vele musea, na de film doe je een hapje of drankje bij één van de horecapartners van het festival. En het mooiste: alles is op loopafstand van elkaar.